Hadházy ellátogatott a bodajki kastélyhoz, mert elfelejtette, hogy már privatizálták: bezárták miatta a kaput

A kapun belül állt kocsisor, Hadházy láttán nem nyitották ki a főkaput.

Leállították a főkapu forgalmát a bodajki Hochburg-Lamberg vadászkastélyban, amikor Hadházy Ákos független képviselő  hét elején megpróbálta meglátogatni az 1.4 milliárd forint adófizetői pénzből felújított műemlékegyüttest és a hozzátartozó birtokot.

Hadházy a közösségi oldalán megjelentetett videóban számolt be a „szürreális jelenetről”.

A 24.hu kérdésére azt mondta, más ügyben járt a környéken, és menetközben jutott eszében, hogy megnézi a Semjén Zsolt által ékszerdobozként jellemzett épületet és a benne elhelyezett vadászati kiállítást. Hadházy közölte, tulajdonképp az hitte, hogy a bodajki is azok között a kastélyok között van, amelyeket privatizálni szándékozik a kormány, megfeledkezett róla, hogy ezt az épületet már évekkel korábban eladták Orbán Viktor vejének.

Csodálkoztam is, hogy miért nincsen rajta a tizes listán, ahol Lázár János állami és EU-s pénzekből kikupált kastélyokat osztogat haveroknak

– jelentette ki Hadházy, hozzátéve, hogy később aztán rájött, azért nincs a felsorolásban, mert már régen kiosztották:

Tiborcz István potom 29 millióért szerezte meg, majd átjátszotta a haverjának, aki az Orbán Ráhel által befolyásolt “Turizmus Ügynökségtől” kapott 1.4 milliárd közpénzt a felújításra

– írta a képviselő.

24.hu 2019-ben pontos adatokkal is beszámolt arról, hogy Tiborcz István ingatlanos cége, a BDPST Zrt. három évvel korábban megszerezte a bodajki villát. Aztán gyorsan tovább is adta, mielőtt a miniszterelnök veje kilépett volna a fényre valódi tulajdonosként. A vevő Tiborcz István korábbi üzlettársa, Paár Attila cége volt. A győri milliárdos saját érdekeltségén belül adta tovább a patinás épületet. A kastély felújítására közpénzt ítélt meg a Magyar Turisztikai Ügynökség, amelyre komoly hatással van Orbán Ráhel, a miniszterelnök lánya, Tiborcz István felesége. A kastélyfelújítást Paár Attila cége végezte el.

Hadházy kedden koradélután érkezett a főkapuhoz, amit zárva talált. A jegyvásárláshoz kitett képernyőt nézegette, amikor arra lett figyelmes, hogy a kapu túloldalán feltorlódtak az autók.

Egészen vicces volt, hogy annyira megijedtek szerény rövidnadrágos személyemtől, hogy még addig sem merték kinyitni a kaput, amíg a lejáró műszakú személyzet autói kimehettek volna

– mesélte Hadházy.

A videón látszik, hogy a kocsisor számára a közel félórás vizit alatt nem húzták el a kaput, így végül visszatolattak, és egy másik kijáraton keresztül távoztak.