Államtitkár: a magyarok többsége egyetért a mobiltelefonok iskolai korlátozásával

Több felmérést is bemutatott Rétvári Bence.

Miután megjelent Pintér Sándor rendelete a mobiltiltásról, a Belügyminisztérium parlamenti államtitkára kedden sajtótájékoztatót tartott. Rétvári Bence azt mondta: a „felmérések szerint a megkérdezettek többsége egyetért az okostelefon-használat iskolai korlátozásával és az ezzel kapcsolatos rendelettel.”

Rétvári közölte: az osztályteremben, tanítási idő alatt a készüléket csak akkor lehet használni, ha az kifejezetten a tanórát segíti. Ezt a munkát a kormány is erősítette az elmúlt időben – tette hozzá -, hiszen 450 ezer laptopot osztottak ki a diákoknak, az idén pedig további 100 ezret osztanak ki azért, hogy minden diák készségszinten megismerje a különféle eszközöket és a tanulást szolgáló tartalmakat.

Kapcsolódó
Van, ahol szünetben telefonozhatnak a diákok, máshol az okosórát is elveszik – így néz ki az iskolai mobiltiltás a gyakorlatban
Iskolánként változik, hogyan oldják meg a mobilhasználat korlátozását – olvasóink tapasztalatai alapján próbáljuk bemutatni, hányféle megoldást alkalmaznak az egyes intézményekben.