Hadházy szerint a Fidesz rá fog startolni más baloldali politikusokra is

A független képviselő szerint időközi választásokat akarnak kierőszakolni.

Nemcsak az óbudai és a zuglói, hanem más baloldali, önkormányzati politikusok viselt dolgai is terítékre kerülnek a közeljövőben

– mondta a Népszavának Hadházy Ákos. A független országgyűlési képviselő, hozzá eljutott információk alapján, úgy gondolja, hogy a Fidesz több kerületben szeretne időközi önkormányzati választást kierőszakolni.

Hadházy Ákos szerint a Fidesznek már nincs szüksége a jelentőségét vesztett baloldal politikusaira, elengedi a kezüket.

Lehet, hogy közülük valaki abban bízott, ha együttműködik a kormánnyal, akkor nem viszik el. Tévedett

– jelentette ki a független politikus, hozzátéve, hogy a kormányoldal lendületét az is erősítheti, hogy a kormány nem tudott még minden, a Fideszhez kötődő botrányt eltussolni, így bíróságig jutottak Mengyi Roland, Simonka György vagy Völner Pál ügyei is. A fideszes propaganda ezért azt üzeni, hogy „nálunk is vannak ugyan visszaélések, de a másik oldalon is lopnak”. Ennek igazolására használják fel a szóban forgó ügyeket.

Hadházy azt is szükségesnek tartotta megjegyezni, hogy emellett órákig lehetne sorolni, hogy az ügyészség hány és hány esetben akadályozta meg fideszes politikusok által elkövetett bűncselekmények feltárását.

Ebből nem következik az, hogy azok a baloldaliak, akikről most szó van, mind ártatlanok lennének

– mondta Hadházy Ákos. Kérdés azonban, hogy miért a választások után vették elő az ügyüket. Hadházy már korábban biztosra vette, hogy Horváth Csaba neve, így vagy úgy, mindenképpen elő fog kerülni: ha veszít, akkor már nem fontos a személye, ha nyer, akkor egy hivatalban maradó polgármestert lehet támadni. Óbudán, Kiss László esetében, ugyanez a helyzet.

A parlamenti képviselő emlékeztetett arra, hogy jó néhány évvel ezelőtt ő maga tett feljelentést Czeglédy Gergő, III. kerületi, MSZP-s alpolgármester ellen az unió csalás elleni hivatalánál, az OLAF-nál.