Belföld

Nyilatkozatot adott ki a Madách Gimnázium tantestülete

Mohos Márton / 24.hu
Mohos Márton / 24.hu

Nyilatkozatott adott ki a Madách Imre Gimnázium tantestülete a tanévkezdésre, miután az intézmény igazgatóját a Belügyminisztérium azonnali hatállyal elbocsátotta. A döntés oka a iskolai mobilhasználattal kapcsolatos gimnáziumi körlevél volt, amelyben jelezték, nem veszik el a diákoktól a telefonkészülékeket, hiszen az iskola pedagógiai célja a digitális kultúra helyes használatára való nevelés.

A tantestület azt írta: „talán soha nem kezdtünk még iskolaévet ennyire nehéz helyzetben. 24 éve tartó együttműködésünk igazgatónkkal, Mészáros Csabával, felfoghatatlanul és cezúraszerűen ért véget”.

A felmentés tényét, módját és indoklását továbbra is elfogadhatatlannak tartjuk.

Közölték, hogy a tanévet szeptember 2-án elkezdik. A tantestület számára nem kétséges, hogy mi a feladat,

küldetésünk: megőrizni, megtartani a Madáchot olyannak, amilyenné Mészáros Csaba 24 évig tartó igazgatósága és az azt megelőző 120 év alatt vált.

Hozzátették, továbbra is a diákok a legfontosabbak számukra, s hogy ez az értékrend hiteles, mutatja volt és jelenlegi tanítványaik szerető támogatása.

– Az elmúlt 24 év során meghatározóvá vált szellemiség, amelynek legfontosabb alkotóelemei a humánum és diákközpontúság, a gondolkodásra és alkotásra ösztönző légkör, a befogadó közösség, megőrződik. A tantestület hitet tesz mindezek mellett – írták.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik