Belföld

Elmegyógyintézetbe vitték a férfit, aki három nőre is rátámadt egy órán belül

Elmegyógyintézetbe vitték azt a férfit, aki három nőre is rátámadt február közepén, Tatabányán. A megtámadott nők egyike nyolc napon túl gyógyuló, súlyos sérüléseket szenvedett.

Horváth Sándor, a Komárom-Esztergom Vármegyei Főügyészség szóvivője az üggyel kapcsolatos megkeresésünkre azt mondta, hogy a Tatabányai Járásbíróság november 28-ig hosszabbította meg a gyanúsított letartóztatását, és a kényszerintézkedés helyéül az Igazságügyi Megfigyelő és Elmegyógyító Intézetet jelölte ki.

Kérdésünkre elmondta még, hogy a férfi beismerte a tettét, de nem tett részletes vallomást.

A férfi először egy nőt ütött le hátulról, az egyik tatabányai parkolóban. Az aszfaltra eső nő mindkét kezén horzsolásos sérüléseket szenvedett. Az elkövető elszaladt a helyszínről, de később ismét az áldozata felé futott. A nő segítséget kért egy férfitől, akit kővel dobált meg a támadó.

Az elkövető, közel negyedóra múlva, egy másik nőre is rátámadt. A mellkason lökött, s hátára zuhanó nő nyolc napon túl gyógyuló sérülést szenvedett.

Újabb negyedóra múlva a férfi egy harmadik nőre is rátámadt, az egyik tatabányai benzinkút közelében. A férfi megpróbálta kicsavarni a nő kezéből az áldozat 29 ezer forintot érő mobilját, de nem járt sikerrel. A földre eső nő könnyű sérüléseket szenvedett. A férfinek, ezek mellett, 14 lopás miatt is felelnie kell.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik