Belföld

Tagadja tettét a férfi, aki féltékenységből rágyújtotta a házat a párjára, és annak alvó gyermekeire

Letartóztatta a Budapest Környéki Törvényszék azt a 32 éves férfit, aki féltékenységből rágyújtotta a házat a párjára és annak gyermekeire Pilisvörösváron.

A Budapest Környéki Törvényszék közleménye szerint a gyanúsított féltékeny volt az élettársa férjére, emiatt több esetben vita alakult ki köztük és a gyanúsított telefonon keresztül azzal fenyegette az asszonyt hogy felgyújtja a lakóházukat.

Aznap 3 óra 30 perc körüli időben ért haza a gyanúsított, ekkor a házban lévők már aludtak, köztük a terhelt élettársa is. A gyanúsított felébresztette a párját, és féltékenységből veszekedni kezdett vele. A gyanúsított benzint locsolt az ágyban fekvő nő arcára és testére, majd kiment a házból.

Ezt követően az udvarról benzint locsolt a nő szobájának az ablakára, majd azt meggyújtotta, amitől a szoba ablaka lángra kapott, valamint a tűz a szobában is terjedni kezdett. Az asszony felébresztette az alvó családtagjait, és mindannyian épségben kimenekültek az égő házból.

A tűz átterjedt még három szomszédos ingatlanra is. A gyanúsított elmenekült a helyszínről, de pár órával később a rendőrségen feladta magát. A férfi tagadta a bűncselekmény elkövetését a gyanúsítotti kihallgatása során. A bíróság elrendelte a letartóztatását. A gyanúsított és a védője fellebbezett ellene, így a végzés nem végleges, de végrehajtható.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik