Nem akartak fizetni, halálra gázolták a dílert

Négy fő ellen emeltek vádat.

Vádat emelt a Győri Járási Ügyészség azzal a négy személlyel szemben, akik tavaly novemberben elgázoltak egy fiatal dílert Mosonmagyaróváron. Az elütött fiatal olyan súlyos sérüléseket szenvedett, hogy pár nap múlva meghalt.

A Győr-Moson-Sopron Vármegyei Főügyészség tájékoztatása szerint a három férfi és a nő elhatározta, hogy vásárlást színlelve fognak kábítószert szerezni, de fizetés nélkül távoznak a helyszínről. A társaság legfiatalabb tagja, egy 17 éves fiú az interneten felvette a kapcsolatot a 20 éves dílerrel, akitől ötven extasy tablettát rendelt, 160 ezer forintért.

Ezt követően autóval mentek a Mosonmagyaróvárra megbeszélt találkozó helyszínére, amit a 25 éves nő vezetett. A későbbi áldozat egy barátjával érkezett a találkára. A díler az utas oldalon a lehúzott ablakon keresztül átadta a tablettákat, majd az anyósülésen ülő 21 éves terhelt utasításra a vezető oldal felé indult, hogy átvegye a pénzt.

Ekkor a járművet vezető nő – társa felszólítására – elindult a járművel. A díler meg akarta akadályozni, hogy a terheltek fizetés nélkül lelépjenek, ezért a vezető oldal mellett a járműbe kapaszkodott. Ekkor vezető, azért hogy ráijesszen a férfire és elérje, hogy a helyszínt elhagyhassák gyorsított, míg végül 15-20 km/h sebességgel elsodorta a továbbra is járműbe kapaszkodó sértettet. 

Az áldozat a betonra esett, az elkövetők pedig megállás nélkül elhajtottak a helyszínről. A megszerzett kábítószert az elkövetők a hazaúton szétosztották egymás között. A 20 éves áldozat olyan súlyos sérülést szenvedett, hogy pár nappal később a kórházban meghalt.

Az ügyészség a jármű vezetőjét halált okozó közúti veszélyeztetetéssel, minősített segítségnyújtás elmulasztásával, minősített zsarolással és kábítószer birtoklás bűntettével vádolja. Három társa ellen minősített zsarolás, kábítószer birtoklás és segítségnyújtás elmulasztása a vád. Az áldozat társa ellen bűnsegédként elkövetett kábítószer-kereskedelem miatt emelt vádat az ügyészség. A dílert elgázoló sofőr akár 15 évet is kaphat.