Nyolc órát várt súlyos panaszokkal, majd hazaküldték, állítja egy idős beteg családja

A Semmelweis Egyetem Traumatológiai Intézete szerint nem volt indokolt műtéti beavatkozás.

Nyolc órán át várakoztattak egy 73 éves, járásképtelen asszonyt a váróteremben, majd hazaküldték a Semmelweis Egyetem Traumatológiai Intézetéből – állította egy páciens családtagja az RTL Híradó riportjában. Az idős szigetszentmiklósi nő elmondása alapján a csípőjénél rögzített csavar augusztus 10-én eltörött, és a mentők a traumatológiai intézetbe szállították.

Az RTL szerint az asszonyt legutóbb 2021-ben operálták a budapesti Merényi Gusztáv Kórházban, miután elesett és combnyaktörést szenvedett, amit több csavarral rögzítettek. E csavarok egyike okoz elviselhetetlen fájdalmat az asszonynak.

Az asszony vízhajtót szed, és az RTL riportja szerint többször is bevizelt, mire katétert kapott. Elmondása szerint ezt megelőzően ágytálat hiába kért.

Az idős nő lánya, Simon Katalin a csatornának azt állította, körülbelül nyolc órát töltöttek az anyjával a váróteremben, „összevizelt hordágyon méltatlan körülmények között”.

A család azt szerette volna elérni, hogy a klinikán az idős nőt operálják meg, hogy a letört csavar ne okozzon neki további kínokat, a nőt azonban – mint a lánya elmondta – nem vették fel a kórházba.

Kívánom azoknak, akik az egészségügybe nem adnak pénzt, járjanak így

– mondta a csatornának a járásképtelen idős asszony.

A klinika a Híradóval azt közölte: „Az említett beteg panaszai kapcsán a szükséges vizsgálatok megtörténtek, ezek alapján nem volt indokolt műtéti beavatkozás vagy kórházi ellátás. A jelzett tünetek enyhítése a területileg illetékes járóbeteg szakellátáshoz tartozik, de amennyiben a panaszai súlyosbodtak az egyetem Traumatológiai Klinikáján készséggel ellátják”.