Belföld

Kezdődik a Sziget Fesztivál, éjjel is jár majd a HÉV

MTI/Balogh Zoltán
MTI/Balogh Zoltán

Augusztus 7. és 12. között rendezik meg idén a Sziget Fesztivált, így az Óbudai-sziget környékén lezárásokra és erősebb forgalomra figyelmeztet a BKK. Mint írják, a fesztivál ideje alatt lezárják például

  • a Budai alsó rakpart északi szakaszát a Mozaik utca és az Auchan parkolója között,
  • naponta 13 órától hajnali 3 óráig a Mozaik utcát és a Budai alsó rakpartot a Mozaik utca és a Margit híd között.

A Mozaik utca környékén a megszokottnál jóval több gyalogosra kell majd számítani, a Szentendrei úton pedig a délutáni és esti órákban a szokásosnál erősebb forgalom várható.

A BKK közlése szerint módosított menetrenddel készül a Szigetre, szerdától augusztus 13-ig a H5-ös HÉV sűrűbben és éjjel-nappal jár a Batthyány tér és Aquincum, illetve Szentendre között. A 226-os autóbusz kikerüli majd az Óbudai-szigetet, rövidített útvonalon, a Nyugati pályaudvar és Aquincum között közlekedik majd. A fesztiválozók Sziget CityPass by Budapest Card karszalaggal idén is ingyen utazhatnak a BKK járatain.

A fesztivál gyalogos útvonalai a korábbi évekhez képest megváltoztak: a főbejárat idén már csak a K-hídon közelíthető meg, a HÉV Szentlélek téri megállója közelében lévő H-hídi bejáraton már nem lehet bejutni a fesztiválra.

A BKK azt is hozzáteszi, ha valaki a MOL Bubi közbringáival érkezik a Szigetre, a fesztiválhoz legközelebb a Kórház utca–Polgár utca vagy a Szentlélek tér gyűjtőállomáson érdemes befejezni az utazást és lezárni a bringát.

Kapcsolódó
A Szigeten közel 2000 forint lesz a legolcsóbb dobozos sör, 3000 egy vodkaszóda
A fesztiválon 800 forint lesz a repohár, amit vissza lehet majd váltani pénzre, csak nem a pultoknál.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik