Az érdi evangélikus lelkész szerint azért történt meg a holokauszt, mert a zsidók elutasították Jézust

A lelkész a hétvégi prédikációjában fejtegette ezt a templomban.

Labossa Péter Mihály érdi evangélikus lelkész a hétvégi prédikációjának részeként azt fejtegette a templomban, hogy mivel a zsidók megtagadták Jézust, ezért Isten nem védte meg őket, és így lényegében a holokausztért is ők a felelősek.

„…lehet antiszemitának nevezni bárkit, ez ma egy nagyon jó bélyegzés tud lenni, de gondoljuk át a történelemben mi volt: a választott nép elutasítja Jézust, Jézus elmondja a próféciát, megtörténik a nép életében, ott, Jézus keresztje alatt azt mondják, hogy »vére rajtunk és gyermekeinken«, ami azt jelenti, hogy mi felvállaljuk Jézusnak a halálát és annak minden következményét (…) az utánunk következők, évszázadok és évezredek generációjára vonatkozóan is felvállaljuk ennek a következményét.

És akkor nem kell messzebb menni a holokauszt és egyéb kérdésekben, hogy Isten miért engedte. Nem Isten tervében volt ez benne, de valami miatt Isten megengedte. És hogy mi lássuk ezeket az összefüggéseket, és nem a zsidó népen kell köszörülni magunkat, a nyelvünket meg bárminket. Hanem látni azt, hogy Isten nem szórakozni hítt bennünket

– mondta Labossa.

Az elhangzottakról készült, hosszabb videót a 444 vette észre, amit azóta letöröltek a Youtube-ról. Ezelőtt az érdi lelkész Iman Heif interszex algériai bokszoló olimpiai szereplését is beleszőtte prédikácójába.

„…Az istentelen életnek érezzük ma is a következményeit. Nem akarok túlzottan mélyen belemenni, de annak, hogy az ember felvilágosodott, annak érezzük a következményeit.

Bekapcsoljuk az olimpiát, a közvetítést, és láthatjuk a negatív következményeket. A felvilágosodás gyümölcsét láthatjuk. (…) És ordít a lelkem ezért az egészért. Ezért az istentelenségért, ami folyik.

Premier plánban közvetítik számunkra. Mi lesz ennek a következménye?” – mondta.