Belföld

Megvert és kirabolt egy hajléktalant egy 18 éves fiatal Esztergomban

Egy 18 éves fiatal Esztergomban bántalmazott egy hajléktalant, majd elvette értékeit a védekezésre képtelen áldozatától – olvasható a rendőrség honlapján.

A beszámoló szerint egy hajléktalan személy tartózkodott az egyik esztergomi parkban július 14-én este. Az egyik padon aludt, amikor egy fiatal odalépett hozzá, és leverte a sapkát a fejéről. Az alvó erre felébredt, utolérte őt, és egy közeli utcában kérdőre vonta. A vita tettlegességig fajult közöttük. A fiatal ököllel fejbe vágta áldozatát, akinek eltörött az orra. Az ütéstől megszédült, és az árokba esett. A fiatalember elvette a védekezésre képtelen áldozat övtáskáját, amiben az iratai és pénz volt. A sértett csak másnap délután tett feljelentést az Esztergomi Rendőrkapitányságon.

A nyomozás során a rendőrök látókörébe került a tettes. Adatgyűjtés során kiderült, hogy korábban Esztergomban tartózkodott, de feltehetően ő is hajléktalan életvitelt folytat. A nyomozók elrendelték a körözését, a budapesti rendőrök pedig július 25-én egy vasúti pályaudvaron igazoltatták, majd elfogták. Előállították a fiatalembert, és az esztergomi nyomozók gyanúsítottként hallgatták ki. Védekezésre képtelen személy sérelmére elkövetett kifosztás bűntett, valamint testi sértés bűntett megalapozott gyanúja miatt indult ellene eljárás. A rendőrség őrizetbe vette a bántalmazót, és kezdeményezte letartóztatását, amit a bíróság a mai napon elrendelt.

A rendőrök ismerték az elkövetőt, már több ügyben kihallgatták gyanúsítottként.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik