Belföld

Magyar Péter bemutatta a Tisza Párt másik alelnökét – nem ismeretlen a közvélemény előtt

Forrás: Magyar Péter Facebook-oldala
Forrás: Magyar Péter Facebook-oldala

Egy közös szelfivel mutatta be a közvéleménynek a Tisza Párt másik alelnökét Magyar Péter a saját Facebook-oldalán.

A poszt alatti kommentjében Magyar közölte:

Radnai Márk volt az egyik főszervezője az eddigi rendezvényeinknek, ő felel továbbá a videós tartalmakért. Színház- és filmrendező. + hazafi.

Radnai Márk nem ismeretlen a hazai kulturális életben, igaz, eddig leginkább nem a művészi tevékenységéről, hanem egy kilenc évvel ezelőtti megosztó közéleti megnyilvánulásáról volt ismert.

Radnai ugyanis 2015-ben durván megfenyegetett több kritikust is, miután a 011-Alkotócsoport vezetőjeként rosszul viselte, hogy nem részesült kedvező fogadtatásban a Closer című előadásuk.

Koltai Tamás színikritikusnak például Radnai azt írta: „Szia Tamás! Valaki egyszer azt mondta rád kártékony csótány. Szerinted miért? Ha még egyszer meglátlak bármelyik előadásom közelében egyesével töröm el minden ujjad. Bezony. Szép nyarat! Menj jó messzire!”

A Librarius.hu akkor azt írta: a negatív kritikák után interjút adott munkatársuknak Radnai és Magács László, az előadásnak helyt adó Átrium Film-Színház művészeti igazgatója. Az interjú elkészülte után a kulturális portál munkatársával Radnai telefonon közölte:

eltöri a kezét,

ha az írás megjelenik. Ezek után az Átrium Film-Színház közleményt adott ki, melyben azt írták: Radnai minden színházetikai és alapvető emberi normát megsértett, a fizikai fenyegetőzés számukra elfogadhatatlan. Hozzátették: amíg Radnai nyilvánosan bocsánatot nem kér, addig az Átrium Film-Színházban nem szerepelhet semmilyen előadása.

Ezután Radnai is reagált: Koltaitól még azelőtt bocsánatot kért üzenete stílusáért és tartalmáért, mielőtt a kritikus megosztotta volna. Ugyanakkor azt állította: felindulása tárgya nem Koltai kritikája volt, hanem az, hogy Koltai a munkáltatójának azt mondta, hogy nem tud rendezni és jó lenne, ha valaki megtanítaná.

Ez szerintem nem korrekt. Főleg nem annak mondani, aki munkát ad. Nem etikus. Nem hiszem hogy kritikusi feladat. A stílusomért elnézést kérek, utólag is. De már megtettem privát levélben is

– írta akkor Radnai.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik