Kultúra

„Egyesével töröm el minden ujjad” – írta a rendező a színikritikusnak

Negatív kritikákat kapott Radnai Márk új darabja, de azt állítja: nem ezért írt minősíthetetlen üzenetet Koltai Tamásnak.

Durván megfenyegetett több kritikust is egy színházi rendező: Radnai Márk, a 011-Alkotócsoport vezetője rosszul viselhette, hogy nem részesült kedvező fogadtatásban új, Closer című előadásuk.

Koltai Tamás színikritikusnak Radnai azt írta: „Szia Tamás! Valaki egyszer azt mondta rád kártékony csótány. Szerinted miért? Ha még egyszed meglátlak bármelyik előadásom közelében egyesével töröm el minden ujjad. Bezony. Szép nyarat! Menj jó messzire!”

A Librarius.hu azt írja: a negatív kritikák után interjút adott munkatársuknak Radnai és Magács László, az előadásnak helyt adó Átrium Film-Színház művészeti igazgatója. Az interjú elkészülte után a kulturális portál munkatársával Radnai telefonon közölte: „eltöri a kezét”, ha az írás megjelenik.

Ezek után az Átrium Film-Színház közleményt adott ki, melyben azt írták: Radnai minden színházetikai és alapvető emberi normát megsértett, a fizikai fenyegetőzés számukra elfogadhatatlan. Hozzátették: amíg Radnai nyilvánosan bocsánatot nem kér, addig az Átrium Film-Színházban nem szerepelhet semmilyen előadása.

Ezután Radnai is reagált: azt írta, Koltaitól még azelőtt bocsánatot kért üzenete stílusáért és tartalmáért, mielőtt a kritikus megosztotta volna. Ugyanakkor azt állította: felindulása tárgya nem Koltai kritikája volt, hanem az, hogy Koltai a munkáltatójának azt mondta, hogy nem tud rendezni és jó lenne, ha valaki megtanítaná. „Ez szerintem nem korrekt. Főleg nem annak mondani aki munkát ad. Nem etikus.Nem hiszem hogy kritikusi feladat. A stílusomért elnézést kérek, utólag is. De már megtettem privát levélben is” – írta Radnai.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik