Belföld

Levelet írt a kegyetlen veréstől sokkot kapó nő a bíróságra, hogy ne küldjék börtönbe a párját, mert azóta kibékültek és nagyon szereti őt

Már az előkészítő ülésen jogerős ítéletet hozott a Hajdúszoboszlói Járásbíróság annak a férfinek az ügyében, aki tavaly nyáron ököllel és szerszámnyéllel verte össze a párját, mert féltékeny volt a nőre.

Dobó Dénes, a Debreceni Törvényszék szóvivője az üggyel kapcsolatos megkeresésünkre azt mondta, hogy a férfi teljes körű beismerő vallomást tett az előkészítő ülésen lévő meghallgatása során, és pillanatnyi indulatával magyarázta a dolgot. A terhelt elmondta még, hogy azóta mindent megbeszélt a párjával, aki megbocsájtott neki.

A járásbíróság egyetértett az ügyészség indítványával és 2 év börtönbüntetésre ítélte az elkövetőt különös kegyetlenséggel elkövetett súlyos testi sértés bűntette miatt, a büntetés végrehajtását azonban4 év próbaidőre felfüggesztette.

Az ítélet szerint a férfi tavaly júniusban a hajdúszoboszlói otthonukban összeveszett az élettársával, mert féltékeny volt a nőre. A férfi dühében szidta és ököllel nekiesett a nőnek, aki elmenekült a házból, de másnap visszatért. A férfi azonban ököllel és egy szerszámnyéllel ismét összeverte őt. 

A férfi kitartóan bántalmazta az erőszaktól sokkos állapotban síró nőt, aki emiatt nyolc napon túl gyógyuló sérüléseket szenvedett. A büntetőeljárás során bevont orvosszakértő megállapította, hogy összesen 28 erőbehatás érte az áldozatot

Tóth Katalin bíró az ítélet indokolása során súlyosító körülményként értékelte a személy elleni erőszakos jellegű bűncselekmények elszaporodottságát, valamint azt, hogy az elkövető több súlyos sérülést is okozott az áldozatának. Ugyanakkor enyhítő körülményként vette figyelembe, hogy a férfi teljeskörű, bűnösségre is kiterjedő beismerő vallomást tett és megbánó magatartást tanúsított.

Az áldozat előzetesen levelet is írt a bíróságnak, hogy már kibékültek a párjával és ismét együtt élnek, valamint, hogy nagyon szereti a férfit és nem szeretné, ha börtönbe küldenék.. A levél alapján a bíróság úgy látta, hogy a nő megbocsátott az élettársának. Az ítélet jogerős.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik