Belföld

Jogerősen 14 évet kapott emberölésért a német férfi, aki napokig autózott a beteg anyjával, majd sorsára hagyta egy erdőben Pusztakovácsinál

ugyeszseg.hu
ugyeszseg.hu

Jogerősen 14  év szabadságvesztésre ítélte a Pécsi Ítélőtábla azt az ötvenes éveiben járó német férfit, aki napokig autózott a 84 éves beteg anyjával, majd sorsára hagyta egy erdőben. A kihűlt asszonyt napokkal később találták meg holtan.

A Pécsi Fellebbviteli Főügyészség közleménye szerint a középkorú német férfi két évvel ezelőtt költözött a Magyarországon élő édesanyja házába. Az asszony csípőműtétet követően egyedül már nem volt képes járni, csak kerekesszékkel, illetve járássegítővel tudott közlekedni.

A munkanélküli férfi az édesanyja nyugdíjából élt, gyakran italozott, és olyankor agresszíven viselkedett az anyjával, a mindennapokban pedig elhanyagolta. Miután a házat eladták, előbb albérletbe kényszerültek, majd ezt követően gyakorlatilag az autójukban éltek és aludtak.

– közölte az ügyészség.

A terhelt napokig tartó autózást követően egy elhagyatott erdős részen kirakta a járműből a beteg és legyengült anyját Pusztakovácsi külterületén. Ruhákat terített rá, a járókeretét pedig olyan távolságra dobta, hogy az anyja ne tudja elérni. A férfi ezt követően sorsára hagyta a magatehetetlen anyját, aki még segítséget sem tudott hívni magának. Az asszony kihűlés következtében hunyt el. A holttestét csak napokkal később találták meg.

A német férfit 12 év szabadságvesztésre ítélte a Kaposvári Törvényszék emberölésért első fokon. Az ügyész súlyosabb büntetésért, míg az elkövető és védője felmentésért, illetve enyhítésért fellebbezett. A Pécsi Ítélőtábla 12 évről 14 év szabadságvesztésre súlyosította az elkövető büntetését.

Kapcsolódó
Hagyta meghalni a demens nagymamáját egy fiatal Budán
12 év fegyházat kapott minősített emberölésért.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik