Belföld

Napokig autózott a beteg anyjával, majd sorsára hagyta az erdőben, a kihűlt asszonyt napokkal később találták meg holtan

ugyeszseg.hu
ugyeszseg.hu

Minősített emberölés miatt állítja bíróság elé a Somogy Vármegyei Főügyészség azt a külföldi férfit, aki sorsára hagyta a beteg kerekesszékes anyját egy erőben Pusztakovácsi külterületén. A kihűlt asszonyt napokkal később találták meg holtan.

Mónok Andrea, a Somogy Megyei Főügyészség helyettes szóvivője az üggyel kapcsolatos megkeresésünkre azt mondta, hogy 15 év fegyházbüntetést kértek a férfire bűncselekmény elhárítására idős koránál és fogyatékosságánál fogva korlátozottan képes személy sérelmére elkövetett emberölés bűntette miatt.

A vádirat szerint az ötvenes munkanélküli férfi tavaly nyártól albérletekben élt az édesanyjával, a megélhetésüket az asszony nyugdíja biztosította. Az idős nő egészségi állapota tavaly augusztustól jelentősen megromlott. A csípőműtétjét követően pedig csak járókerettel és kerekesszékkel tudott közlekedni.

Kapcsolódó
Hagyta meghalni a demens nagymamáját egy fiatal Budán
12 év fegyházat kapott minősített emberölésért.

A férfi rendszeresen fogyasztott alkoholt, és többször is kiabált az anyjával, továbbá esetenként bántalmazta is. A férfi tavaly októberben úgy hagyta ott az albérletet az anyjával a holmijaikkal, hogy nem szólt róla a főbérlőnek. A férfi az ellátásra szoruló asszonnyal több napon keresztül a környéket járta, s a hideg idő ellenére mindvégig a járműben tartózkodtak,és  abban is aludtak.

ugyeszseg.hu

A terhelt a napokig tartó autózást követően egy elhagyatott erdős részen kirakta a járműből a beteg és legyengült anyját Pusztakovácsi külterületén. Ruhákat terített rá, a járókeretét pedig olyan távolságra dobta, hogy az anyja ne tudja elérni. A férfi ezt követően sorsára hagyta a magáról gondoskodni nem tudó idős hozzátartozóját. Az asszony kihűlés következtében hunyt el, testét a halála után, napokkal később találták meg. Az igazságügyi szakértői vélemény szerint a férfi beszámítható. 

Az ügyész lapunknak elmondta még, hogy minősített emberöléssel vádolt férfi nem ismerte be a bűnösségét a nyomozati szakban. Az ügyészség 15 év fegyházat kért rá a vádiratában.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik