A következő élő közvetítés része 324 szavazat különbséggel Karácsony Gergely nyerte a főpolgármester-választást

Orbán: Négy stoppal üzentünk az Európai Uniónak

A miniszterelnök tekintettel arra, hogy késő van, már most beszédet tart, bár még nincs végleges eredmény. Orbán Viktor mindenkinek köszönetet mondott, aki részt vett a választáson és szerinte a részvétel azt mutatja, hogy a demokrácia, köszöni szépen, jól van. Gratulált az RMDSZ-nek is, amely elérte az 5 százalékos bejutási küszöböt.

Van Budapesttel együtt 20 vármegyei közgyűlés Magyarországon, mindegyiket megnyertük. Elvesztettünk 3 megyei jogú várost és 4 megyei jogú várost, összességében ebből is jól jöttünk ki.

Budapestre áttérve azt mondta: „Alexandrának igaza volt”, utalva arra, hogy Szentkirályi Alexandra visszalépett és Vitézy Dávidra való szavazásra buzdított. Orbán hozzátette: egy kerületet elvesztettek és egyet nyertek.

Varga Jennifer / 24.hu

A kormányfő szerint megerősítést kapott a békepárti kormányzati politika. A kormány ezzel a felhatalmazással a háta mögött kettőzött erővel küzd azért, hogy Magyarországot kívül tartsa a háborún.

Migráció stop, háború stop, Brüsszel stop, Soros stop,

üzente az Európai Uniónak Orbán.

Hozzátette azt is, hogy kiírták a történelemből a Momentumot. Az európai parlamenti választás tanulsága az is, hogy akik Brüsszelben a hazájuk ellen dolgoznak, azt meg fogják büntetni – folytatta.

Megköszönte a fideszes és KDNP-s aktivistáknak a munkát.

A mai napon legyőztük a régi és új ellenzéket, és mindegy, hogy hogyan hívják az éppen „soros” ellenzéket, le fogjuk győzni – zárta beszédét.

Vissza a közvetítéshez
Olvasói sztorik