Belföld

Huszonegy önkormányzati épületbe törtek be

police.hu
police.hu

Hamarosan vádat emelhetnek azzal a három férfival szemben, akik huszonegy önkormányzati épületbe törtek be országszerte. A hármas nyolc megyében keserítette a polgármesteri hivatalok életét.

A két 56 éves férfi és 54 éves társuk tavaly tavasztól idén januárig nyolc vármegyében 21 önkormányzati épületben tört fel páncélszekrényeket, amelyekből alapítványok, egyesületek, önkormányzatok, óvodák tulajdonát képező pénzt és az irodákban tárolt különböző értékeket vittek magukkal. Az utolsó bűncselekményt Sorkifaludon követte el január harmadikán. A TEK-esek csaptak le rájuk az M86-os autóúton.

A bűnözők az ajtó vagy az ablak befeszítésével jutottak be az épületekbe, ahol felfeszítették a páncélszekrényeket, és az azokban található pénzzel távoztak. A betörések során lángvágót és sarokcsiszolót is használtak. Az egyik 56 éves, budapesti elkövető 11 helyre egyedül ment be, egyik társa nyolc helyszínen, másik pedig három helyen segédkezett neki a betörésben.

– közölte közleményében a rendőrség.

A rendőrség lezárta a sorozatbetöréssel gyanúsított banda ügyét, és vádemelési javaslattal továbbította az ügyészség felé.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik