Belföld

Vitézy: Főpolgármester úr, hol vannak a beígért traffipaxok?

Adrián Zoltán / 24.hu
Adrián Zoltán / 24.hu

Hol vannak az ígért traffipaxok? – szegezte a kérdést Karácsony Gergelynek Vitézy Dávid a szerdai sajtótájékoztatóján. A főpolgármester-jelölt szerint a regnáló városvezető ez ügyben tett korábbi ígéreteiből semmi sem valósult meg.

Vitézy felidézte, hogy tavaly júliusban tragikus baleset történt az Árpád hídon: egymással versenyző autósok féktelen száguldása miatt meghalt egy 26 éves vétlen kerékpáros.

MTI / Mihádák Zoltán

Vitézy szerint a politikusok azonnal rárepültek a tragédiára: Lázár János építési és közlekedési miniszter azonnali KRESZ-módosítást ígért, Karácsony Gergely pedig a sajtó elé állt, és 45 sebességmérő telepítését jelentette be: „ha törik, ha szakad” ő keményen fellép a gyorshajtók ellen.

Kis híján egy év telt el, de a beígért traffipaxoknak nyomuk sincs a fővárosban!

– hangoztatta a sajtótájékoztatóján Vitézy, aki szerint tavaly nyár óta egy darab működő traffipaxszal sincs több, mint a baleset előtt volt. „A főpolgármesternek annyira futotta tehát, hogy meglovagolta ezt a szörnyű balesetet, hogy a nyilvánosságban szerepeljen és lájkokat gyűjtsön. Az igazán felháborító, hogy ez megint nem pénzkérdés, csak lustaság, nemtörődömség: 45 traffipaxot ugyanis kibérelt a főváros – tehát valakinek már fizettek érte –, ám ezek mégsem kerültek ki a közutakra.”

Vitézy hozzátette: ez nem egy embert próbáló vagy kormányzati ellenállás miatt lehetetlen városvezetői feladat, hiszen „például két ellenzéki vezetésű kerületnek – az Őrsi Gergely vezette II. és a Soproni Tamás vezette VI. kerületnek is sikerült ebben az időszakban új sebességmérőket kihelyeznie a BRFK-val együttműködésben.”

Megjegyezte azt is, hogy a Lázár által beígért KRESZ-módosítás sem történt meg.

Vállalom, hogy főpolgármesterként legalább száz traffipaxot fogunk kihelyezni olyan helyszíneken, ahol tipikus a gyorshajtás. Ahogy azt is, hogy minden tőlem telhetőt meg fogok tenni azért, hogy az új KRESZ-t jóváhagyja a kormány

– fogalmazott Vitézy Dávid.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik