Belföld

Meghallgatták a rendőrök a Bőnyben megkéselt kislányt: jobban van, és visszatérne a régi iskolájába

Szajki Bálint / 24.hu
Szajki Bálint / 24.hu

Hamarosan visszatérhet az iskolába az a kislány, akit egy hónappal ezelőtt konyhakéssel szúrt hátba az osztálytársa az egyik bőnyi általános iskolában. Erről a kislány édesapja beszélt a Blikknek, miután meghallgatták a gyermekét a nyomozók.

El tudott mondani mindent, ami persze megviselte, de majd valahogy túllépünk rajta. Készültünk rá lelkileg, de azért így is elsírta magát, hiába erős, egy ilyen traumát nem lehet ennyi idő alatt feldolgozni. Fizikálisan szerencsére már jól van, mentálisan viszont még érződik rajta a megrázkódtatás. Rendszeresen járunk vele pszichológushoz, aki segít neki a feldolgozásban

– nyilatkozta a lapnak.

A férfi elmesélte még, hogy a kislánya azt mondta, hogy soha többé nem akar visszamenni abba az iskolába, ahol bántalmazták, de most úgy tűnik, hogy változtatott a döntésén.

„Az anyukájával bementek az iskolába, ahol beszéltek a tanárnőjével és az igazgatóval is. Nagyon támogatóak a gyerekek is, mindenki várja vissza, ezért mégis úgy döntött, hogy visszamenne közéjük. Persze már néztem neki más intézményeket is, de így nem lesz rá szükség. Legkésőbb szeptembertől biztosan, de még az is lehet, hogy már jövő héten visszatér. Szerencsére szépen tud mozogni, a varratokat kiszedték, és a röntgenfelvétel is jó lett” – tette hozzá az apuka

A késelés április végén történt az egyik bőnyi általános iskolában. Az intézmény egyik 12 éves tanulója egy 25 centi pengehosszúságú konyhakéssel megsebesítette az egyik diáktársát, akit életveszélyes állapotban mentőhelikopterrel vitték a győri kórházba. A késelő kislányról később kiderült, hogy halállistát vezetett. A bíróság pár nappal ezelőtt három hónappal meghosszabbította a bűncselekménnyel gyanúsított letartóztatását, amit javítóintézetben kell letöltenie.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik