Belföld

Jogerősen fegyházra ítélték a véméndi férfiakat, akik Molotov-koktélt dobtak egy anya és fia házába

ugyeszseg.hu
ugyeszseg.hu

Különös kegyetlenséggel, több emberen elkövetett emberölés kísérlete miatt jogerősen nyolc és fél, illetve négy és fél év fegyházra ítélte a Pécsi Ítélőtábla azt a két véméndi férfit, akik Molotov-koktélt dobtak a haragosuk házába 2022 augusztusában.

A táblabíróság közleménye szerint egy nő és a fia szívességi lakáshasználóként élt egy véméndi házban. A férfira neheztelt az első- és a másodrendű vádlott is – munkából, illetve családi kapcsolatból eredő problémák miatt. ezért úgy döntöttek, hogy megleckéztetik.

Az elsőrendű vádlott ötletére két sörösüveget benzinnel töltöttek meg, az üvegek nyílásába pedig egy-egy zoknit dugtak, majd a sértettek házához mentek, ahol a Molotov-koktélokat meggyújtották, a két üveget a házba dobták az ablakon keresztül, és távoztak. A házban a nő és fia felébredt a vádlottak által keltett zajra, a lángoló bútorok és a füstszag miatt kimenekültek az épületből, és értesítették a tűzoltókat. A tűz a házban és a vagyontárgyakban több mint egymillió forint kárt okozott.

Kapcsolódó
Vallottak a haragosaik házába molotov koktélt dobó véméndi férfiak, 10 és 9 évet kértek rájuk
Az asszonynak és a fiának az volt a szerencséje, hogy felébredtek a zajra és ki tudtak menekülni az égő házból.

A Pécsi Törvényszék tavaly novemberben a vádlottakat különös kegyetlenséggel, több emberen, védekezésre képtelen személy sérelmére, társtettesként elkövetett emberölés kísérlete és rongálás miatt ítélte el hét és fél, illetve öt és fél év fegyházra azzal, hogy feltételes szabadságra nem bocsáthatók.

A másodfokon eljáró Pécsi Ítélőtábla – előéletükre és a bűncselekményben betöltött szerepükre tekintettel – a többszörösen büntetett előéletű és a cselekményben irányító szerepet játszó elsőrendű vádlott büntetését nyolc és fél év fegyházra felemelte, míg a másodrendű vádlottét négy és fél évre enyhítette. Az ítélet jogerős.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik