Belföld

Fegyházba mennek a véméndi férfiak, akik Molotov-koktélt dobtak egy anya és fia házába

Különös kegyetlenséggel, több emberen elkövetett emberölés kísérlete miatt hét és fél, illetve öt és fél év fegyházra Ítélte a Pécsi Törvényszék azt a két véméndi férfit, akik  Molotov-koktélt dobtak a haragosuk házába tavaly augusztusban.

Szívességi lakáshasználóként élt egy lakóházban egy anya és fia, akikre az elkövetők munka, illetve családi kapcsolatból eredő problémák miatt nehezteltek. A vádlottak meg akarták leckéztetni a nőt és fiát. A két vádlott azt követően döntött közös haragosuk “megleckéztetéséről”, hogy egyikük a falu kocsmájában italozott vele és annak anyjával.

A részeg elsőrendű vádlott ötletére két sörösüveget benzinnel töltöttek meg, az üvegek nyílásába egy-egy zoknit dugtak, majd a sértettek házához mentek, ahol a Molotov-koktélokat meggyújtották, a két üveget a házba dobták az ablakon keresztül, és távoztak. Az MTI azt írta, hogy a nő és fia a vádlottak által keltett zajra ébredtek fel, a lángoló bútorok és a füstszag miatt kimenekültek az épületből, és értesítették a tűzoltókat. A házban, illetve a sértettek vagyontárgyaiban több mint egymillió forint kár keletkezett.

Kapcsolódó
Vallottak a haragosaik házába molotov koktélt dobó véméndi férfiak, 10 és 9 évet kértek rájuk
Az asszonynak és a fiának az volt a szerencséje, hogy felébredtek a zajra és ki tudtak menekülni az égő házból.

A férfiak már a nyomozati szakban beismerték a bűnösségüket, és azt állították, hogy csak rá akartak a sértettekre ijeszteni.A Pécsi Törvényszék a vádlottakat különös kegyetlenséggel, több emberen, védekezésre képtelen személy sérelmére, társtettesként elkövetett emberölés kísérlete és rongálás miatt ítélte el, egyben megállapította, hogy a két férfi nem bocsátható feltételes szabadságra.

A vádlottak és védőik tudomásul vették az ítéletet, az ügyész három munkanapot tartott fenn a fellebbezés esetleges bejelentésére, így az ítélet egyelőre nem jogerős.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik