Belföld

Vallottak a haragosaik házába molotov koktélt dobó véméndi férfiak, 10 és 9 évet kértek rájuk

ugyeszseg.hu
ugyeszseg.hu

Különös kegyetlenséggel, több ember életét veszélyeztetve elkövetett emberölés kísérlete miatt emeltek vádat azzal a két férfival szemben, akik Molotov-koktélt dobtak haragosuk véméndi házába tavaly augusztusban.

Kutas Tamás, a Baranya Vármegyei Főügyészség szóvivője az üggyel kapcsolatos megkeresésünkre azt mondta, hogy az egyik férfire, tíz a másikra pedig kilenc év szabadságvesztést kértek.

Kérdésünkre elmondta még, hogy mindkét vádlott beismerte a bűnösségét, és azt állították, hogy csak rá akartak a sértettekre ijeszteni.

A vádirat szerint a két férfi egy vagyoni jellegű vitás ügy, illetve egy családi konfliktus miatt neheztelt a velük egy faluban élő sértettre. A két férfi azt követően döntött közös haragosuk “megleckéztetéséről”, hogy tavaly augusztusban az egyikük a falu kocsmájában együtt italozott vele és annak anyjával.

A két férfi benzinnel töltött meg két sörösüveget, , majd egy-egy zoknit nyomtak az üvegek nyílásába. Ezt követően a sértettek házához mentek, ahol a Molotov-koktélokat meggyújtották, majd a két üveget behajították a ház ablakán.

A házban alvó sértettek a vádlottak által keltett zajra ébredtek fel, a lángoló bútorok és a füstszag miatt pedig kimenekültek az épületből és értesítették a tűzoltókat. A házban csaknem egymillió forintos kár keletkezett.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik