Belföld

Gyurcsány Ferenc Magyar Péternek: Te egy tőről metszett fideszes politikus vagy

Adrián Zoltán / 24.hu
Adrián Zoltán / 24.hu

Személyesen Magyar Péternek, a Tisza Párt alelnökének címezte legutóbbi Facebook-bejegyzését Gyurcsány Ferenc, amire állítása szerint azután szánta el magát, hogy Magyar tegnap interjút adott a Telexnek. Gyurcsány elismeri, hogy „sokértelmű óvatossággal” fordultak eddig Magyar irányába, mert nem igazán tudták eldönteni, ki ő, ráadásul azt is látniuk kellett, hogy Magyar híveit mennyire felzaklatja, ha kritizálják a választottjukat.

Gyurcsány szerint Magyar sokrétűnek mutatta magát eddig (hiszen ellenzékinek vallja magát, de a NER része volt; Orbán leváltásáról beszélt, de nem zárt ki egy koalíciót a Fidesszel), most viszont meggyőződött arról, hogy kicsoda valójában a Tisza Párt alelnöke.

Te egy tőről metszett fideszes politikus vagy, frissebb, mint Orbán, de minden bizonnyal tehetségtelenebb. Eldőlt, hogy mentalitásod, gondolkodásod, véleményed a Fidesz világához köt, bár igaz, magadat jobban szereted, mint őket

– olvasta Magyarra mindezt a DK elnöke, aki szerint a megszólított fél hatalmi értelemben lehet, hogy Orbán ellenfele, tartalmi értelemben viszont ő maga a Fidesz.

Ilyenformán ellenfelek vagyunk. Amit te gondolsz a világról, Európáról, Magyarországról, azzal mi nem értünk egyet. Új vagy a politikában, de régi, jól ismert fideszes szöveget nyomsz

– nyomatékosította.

Az említett interjúban Magyar Péter azokról a hangokról is beszélt, hogy a Fideszen belül azért is alakulhatott ki válság, mert Orbán Viktor már inkább a nemzetközi politikára irányítja a figyelmét. Ezzel kapcsolatban mondta azt, hogy Orbán lehetne valamelyik uniós intézmény elnöke is akár. „Köthetünk egy dealt a miniszterelnök úrral, hogy ha ő mondjuk az európai parlamenti választások után leköszön, akkor lehet, hogy minden párt beleegyezik abba, hogy jelöljük őt az Európai Tanács élére, és hagy minket itt építeni egy új országot” – mondta. Gyurcsánynak ezzel kapcsolatban is lesújtó a véleménye.

Orbánt nem megbuktatni, hanem, ahogy mondják, felfelé buktatni szeretnéd. Nem elszámoltatni akarod, hanem az Európai Tanács vagy a Bizottság elnöki posztját ajánlanád neki, ha úgy tetszik, kitüntetnéd. Mi nem akarunk semmilyen dealt kötni Orbánnal. Mi le akarjuk váltani, és el akarjuk számoltatni

– jelentette ki Gyurcsány, aki szerint Magyar Péter esetében „elvált a tüdő a májtól”.

Kapcsolódó
Magyar Péter: Első nap megkérjük Polt Pétert, hogy fáradjon ki az irodájából, ha nem megy, akkor segítünk neki
„Soros György tesz jót is és rosszat is”, de az sok, amit Soros szervezetére épített a kormánypropaganda – állítja a Tisza Párt EP-listavezetője.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik