A következő élő közvetítés része Gulyás Gergely: Dobrev Klára tegnapi sajtótájékoztatója gusztustalan volt

Orosz hekkertámadás: Gulyás szerint bizalmas adatok nem kerültek ki

Hekkertámadások rendszeresen érnek kormányzati honlapokat, minisztériumi rendszereket, de sajtótermékeket is, Gulyás Gergely szerint pedig nem igaz, hogy az oroszok által a 2022-es választások előtt végrehajtott hekkertámadás után a külügy rendszerének egy pontosan nem meghatározott része kompromittálódott, felelte újságírói kérdésre.

Bizalmas adatok senkinek a birtokába nem kerültek, ez a legfrissebb információja a miniszternek.

Hekkertámadások vannak, lesznek, ezekről nem is szoktunk beszámolni, és soha semmilyen ország nem számol be, csak ha valóban bizalmas adatok kerültek veszélybe, ilyenre ebben az esetben nem került sor

– fogalmazott.

Arra a felvetésre, hogy a Nemzetbiztonsági Szakszolgálat jelentése a szóban forgó támadás után aggasztó képet festett az ügyről, Gulyás elismételte, semmilyen bizonyíték nincs rá, hogy bizalmas adat került volna ki a Külügyminisztériumból.

A szakszolgálatok folytatnak ilyenkor vizsgálatot, és ha valaki nem járt el megfelelően, akkor ellene kell lefolytatni az eljárást. Önmagában viszont azért nem kell vizsgálódni, mert történt egy hekkertámadás, jelezte Gulyás.

Gulyás nem tud arról, hogy berendelték az orosz nagykövetet az esettel kapcsolatban, és a kormány sem tett lépéseket azért, mert a hekkertámadások ha nem is minden naposak, de rendszeresek. „A hírszerzés már csak olyan, hogy külföldi államok titkos adatait próbálják megszerezni” – közölte.

Hekkertámadásokról úgy beszélni, mintha az valami egyedi dolog lenne, az téves a tárcavezető szerint.

Vissza a közvetítéshez
Olvasói sztorik