Belföld

A 2024-es választáson is kísért a vak komondor szelleme

Neményi Márton / 24.hu
Neményi Márton / 24.hu
Saját lányát váltaná Fülöpháza élén Balogh József.

2024-ben visszatérne a polgármesteri székbe Balogh József, aki függetlenkén indul és már az ajánlóíveket is átvette. Ezt elsőként a 444.hu vette észre a Nemzeti Választási Iroda honlapján.

Vak komondorosként azóta emlegetik, hogy 2013-ban polgármesterként, a Fidesz parlamenti képviselőjeként részegen megverte akkori élettársát, lapunknak pedig azt állította, a nő egyszerűen megbotlott a nyolcvankilós, vak kutyában,

ráadásul Terike is iszogatott.

A botrány miatt a Fidesz 2013-ban kizárta Baloghot, de mandátumát nem adta vissza. (A történet egyetlen szemtanúja, a  híres vak komondor még abban évben elpusztult.) 2014-ben kihívó nélkül újra polgármesterré választották.

Amikor a Kecskeméti Járásbíróságon elkezdődött a büntetőpere, az ügyész a terhére rótta azt is, hogy a részegen, gyógyszerek hatása alatt elkövetett tettét többféleképpen is előadta. Védője ugyanakkor azt is az enyhítő körülmények közé sorolta, hogy élettársához hasonlóan Fülöpháza is megbocsátott neki.

Amikor később előkerültek a bizonyítékok, a tárgyaláson Balogh József egyébként beismerte bűnösségét. Másodfokon 10 hónap szabadságvesztést kapott, felfüggesztve. A jogerős ítélet után, 2016 nyarán le kellett mondania, az időközi választást pedig lánya, Nagyné Balogh Csilla is függetlenként nyerte. Ő a jelek szerint nem indul újra, egy másik független jelölt, Juhász István lehet Balogh kihívója.

Kapcsolódó
A vak komondor országa Terikétől Lajosig - interjúkötet Nagy Józseftől
"A vak komondor országa - Terikétől Lajosig 2010-2015 interjúk" címmel jelenik meg Nagy Józsefnek, a 24.hu újságírójának a Fidesz 2010-es hatalomra kerülése óta készült interjúiból válogató kötet a Central Médiacsoport kiadásában.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik