Belföld

Tarr Zoltán: Nem „magyarpétereztem” össze az egyházat

Szajki Bálint / 24.hu
Szajki Bálint / 24.hu

Nem hirtelen felindulásból elkövetett beszédet mondta, konzekvensen képviselem az álláspontomat – mondta a Népszavának adott interjújában Tarr Zoltán. A református lelkész szombaton Magyar Péter tüntetésén mondott beszédében bírálta keménye szavakkal a református egyház működését, illetve kritikusan szólalt fel – már nem előszörBalog Zoltánnal kapcsolatban is.

Tarr Zoltánt hétfőn azonnali hatállyal elbocsátották, ezzel kapcsolatban Menczer Tamás, a Fidesz frissen kinevezett kommunikációs igazgatója úgy vélekedett: „Miért kellene a kormánynak egy olyan emberben megbíznia, aki meg akarja buktatni?!”

Tarr az interjúban úgy fogalmazott: az egyház érdekében, védelmében, az egyházért aggódva szólalt fel, és

ennek a megszólalásnak köze lehetett ahhoz, hogy hétfőn elköszönt tőlem a munkahelyem.

A munkahelye, tette hozzá, egy állami munkahely volt, ahol digitalizációval foglalkozott. Elbocsátását nem indokolták, ám erre nem is volt szükség, hiszen még próbaidejét töltötte, tette hozzá.

A református lelkész beszélt arról is, hogy korábban szeretett volna személyesen találkozni Balog Zoltánnal, ám az ezzel kapcsolatos leveleire nem kapott választ. „Közben azt éreztem, egyre mélyebbre csúszunk a gödörben”, fogalmazott.

Beszédét követően kapott támogató és kevésbé támogató reakciókat is, a „huszonnégyek” körében – akik korábban Balog távozását sürgető nyilatkozatot adtak ki – megoszlanak a vélemények,  arról folyik a vita, hogy megszólalása mennyire pozicionálja a témát egy politikai térben.

Változatlanul azt állítom, hogy nem »magyarpétereztem« össze az egyházat

– szögezte le. Tarr nem tekinti pártpolitikai cselekvésnek a megnyilvánulásait, politikusi ambíciói nincsenek, a közélettel azonban továbbra is szeretne foglalkozni.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik