Közélet

Átadta egyesületét Magyar Péternek, kirúgták

Szajki Bálint / 24.hu
Szajki Bálint / 24.hu
Tarr Zoltán volt a szombati tüntetés egyik fő szónoka. Magyar Péter felkérte európai parlamenti képviselőjelöltnek.

Magyar Péter szerint a református lelkészt közreműködése miatt hétfőn azonnali hatállyal elbocsátották. A Facebook-oldalán azt írta, Tarr Zoltán próbaidős volt egy állami technológiai cégnél, egyetlen „bűne” az volt, hogy a Talpra Magyarok Közössége által szervezett megmozduláson civilként, református lelkészként felemelte szavát az egyház és állam összefonódása és Balog Zoltán püspök ellen.

Kell-e ennél ékesebb bizonyíték egyház és állam kóros és elfogadhatatlan összejátszására, minthogy Zoltánt már a békés gyűlésünket követő első munkanapon elzavarták? Lehet, hogy egy újabb Balog Zoltán-féle közbenjárás megvalósulásáról van szó?

Magyar Péter szerint a kormány utasítására tették utcára a háromgyerekes apát, akit felkért, hogy legyen még meg nem nevezett pártjának a képviselőjelölte az EP-választáson, hiszen sok területnek, témának szakértője.

Foglalkozott az egészségügy, a köz-, és felsőoktatás működésével. Hazai és nemzetközi rendezvények szervezésében mutatta meg közösségi és együttműködési készségeit. Hazai és EU projektek szervezésében és lebonyolításában szerzett gazdag tapasztalatot, különös tekintettel közvetlen uniós forrásokra. Az utóbbi években a mezőgazdaság és az ipar digitalizációjával foglalkozott és egyik alkotója volt az első magyarországi, hivatalos okos város stratégiának.

Tarr Zoltán volt az is, aki ingyen átadta egyesületét Magyar Péternek. Az egykori zsinati tanácsos a Legyél a változás! nevű szervezetről azt mondta, nem volt célja, hogy alternatív református egyházat hozzon létre, de elméleti lehetőségként megfordult fejében ez is. Normális, egymással beszélgető emberek közösségét szerették volna felépíteni, de elfáradtak. Korábban azt mondta, szavazna Magyar Péter pártjára, de politikai szerepre nem készül. Az rtl.hu-nak ezt megerősítette, jelezte nem akar közvetlenül pártpolitikával foglalkozni, célja az egyesület keretei között esetleg az lehet, hogy tegyen valamit azért, hogy jobb legyen ebben az országban élni, létezni.

Az interjúban kirúgásáról nem esett szó, de arról igen, tisztában van vele, kiállása veszélyes,

ennek a színpadra lépésnek adott esetben az egzisztenciámat érintő következményei lehetnek. Mi családilag azonban úgy döntöttünk, hogy vállaljuk és ebben a családom mellettem áll, ha ennek súlyos következményei lesznek az én életemre nézve. Nem akarok bolondnak látszani, ezeket nem lehet lekicsinyleni. Azt viszont tudom, hogy meg fogja adni a Jóisten azt, amire szükségem van. (…) Bár tudom, hogy megjárhatom, nincs B tervem, nincs egy fantasztikus megoldás a zsebemben, amit majd előrántok.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik