Belföld

„Imádtam Gabriellát. Bárcsak ne kelnék fel soha!” – maximális büntetést kapott az exe szemeit kinyomó Gy. Attila

police.hu
police.hu

Huszonnégy év fegyházra és tíz év közügyektől eltiltásra ítélte jogerősen a Debreceni Ítélőtábla Gy. Attilát, aki bosszúból puszta kézzel nyomta ki a volt barátnőjének, Gabriellának a szemét 2022 februárjában. Fórizs Ildikó, a Debreceni Ítélőtábla szóvivője megkeresésünkre azt mondta, hogy a férfi a törvényileg kiszabható maximális büntetést kapta és feltételesen sem bocsátható szabadlábra.

A szóvivő kérdésünkre elmondta, hogy a férfi az utolsó szó jogán bocsánatot kért az áldozattól és annak családjától is, és azt mondta, hogy sajnálja a történteket, magának sem tud megbocsátani.

Azt mondta, imádta ezt a nőt, és nem érti, hogyan jutottak idáig. Úgy fogalmazott, hogy bárcsak ne kelne fel soha többet

– mondta a szóvivő.

Gy. Attila és a fiatal nő 2020 júliusától szerelmi kapcsolatban volt, ami többször is megszakadt. Bő két évvel ezelőtt a férfi többször is felkereste lakóhelyén barátnőjét, hogy béküljön ki vele. 2022 február 5-én kihívta beszélgetni az udvarra, ott vitába keveredtek. A férfi megragadta a nőt, és a családi ház közelében lévő üres telekre vonszolta, majd fojtogatni kezdte és azzal fenyegette, hogy megöli.

Az ötven kilós, törékeny nő próbált védekezni, de esélye sem volt a 115 kilós férfival szemben, aki ezután nagy erővel kinyomta Gabriella mindkét szemét.

A sérülés olyan nagyfokú fájdalommal járt, hogy a nő elveszítette az eszméletét. Miután magához tért, sikerült visszajutnia a házuk közelébe, miközben folyamatosan segítségért kiabált. A segélykiáltásra a nő rokonai odasiettek, ekkor Gy. Attila  elmenekült a helyszínről. A nő életét az azonnali műtéti beavatkozás mentette meg, de a látását már nem lehetett megmenteni. Gy. Attila már az előkészítő ülésen elismerte a bántalmazást, de azt végig tagadta, hogy ki akarta volna oltani a nő életét.

Az elkövető 20 év fegyházat kapott első fokon életveszélyt okozó testi sértés és személyi szabadság megsértése miatt, de az ügyészség a törvényileg kiszabható legsúlyosabb büntetés kiszabásáért, azaz 24 év fegyházbüntetésért fellebbezett.

A táblabíróság fel is emelte 24 évre felemelte a férfi büntetését. Ez azt jelenti, hogy a törvényileg kiszabható legsúlyosabb büntetést kapta az életveszélyt okozó testi sértés bűntettében, és aljas indokból, a sértett sanyargatásával elkövetett személyi szabadság megsértés bűntettében is bűnösnek talált férfi.

Az ítélőtábla tájékoztatása szerint Gy. Attila semmiféle olyan magatartást nem tanúsított a cselekmény elkövetésekor és utána sem, amit enyhítő körülményként vehetett volna figyelembe a bíróság. Gátlástalanul, rendkívüli brutalitással, lelki gyötrelmet is okozott áldozatának, aki maradandó fogyatékossággal kell, hogy élje tovább az életét.

A bűncselekmény szadisztikus megvalósulása alkalmas volt a köznyugalom rendkívüli megzavarására is. Az ítélőtábla nem tekintette őszintének az elkövető megbánását sem, és az áldozat sem bocsátott meg neki. Arról nem beszélve, hogy a kiskorú gyermekeiről nem ő gondoskodik. Az ítélet jogerős.

Kapcsolódó
Sírt és rohamot kapott az ítélet hallatán a kemecsei nő, akinek kinyomta a szemeit a volt párja
Gy. Attila 20 év fegyházat kapott. Mentőt kellett hívni az áldozathoz.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik