Belföld

Sírt és rohamot kapott az ítélet hallatán a kemecsei nő, akinek kinyomta a szemeit a volt párja

police.hu
police.hu

Húsz év fegyházra és tíz év közügyektől eltiltásra ítélte a Nyíregyházi Törvényszék azt a Gy. Attilát, aki puszta kézzel nyomta ki a volt barátnőjének,  Gabriellának a szemeit tavaly februárban.

A törvényszék tájékoztatása szerint nem volt bizonyítható az, hogy a férfit az ölési szándék vezérelte volna, ezért felmentették őt a különös kegyetlenséggel elkövetett emberölés bűntett kísérletének vádja alól.

Gy. Attilát életveszélyt okozó testi sértés bűntettében és személyi szabadság megsértésének bűntettében mondta ki bűnösnek a bíróság. A Blikk azt írta, hogy a megvakított 23 éves nő rosszul lett az ítélet hallatán, ezért mentőt hívtak hozzá.

A Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Főügyészség korábban tényleges életfogytiglant kért a különös kegyetlenséggel elkövetett emberölés bűntettének kísérletével vádolt többszörös visszaeső férfire.

A vádirat szerint a 35 éves férfi és a fiatal nő 2020 júliusától szerelmi kapcsolatban volt, ami többször megszakadt. Tavaly február elején Gy. Attila többször is felkereste lakóhelyén barátnőjét, hogy béküljön ki vele.

Február 5-én kihívta beszélgetni az udvarra, ott vitába keveredtek. A férfi megragadta a nőt. és a családi ház közelében lévő üres telekre vonszolta, ahol a vádhatóság szerint fojtogatni kezdte azért, hogy megölje. Gabriella próbált védekezni, kiabált és a férfi ujjait is megharapta.

Ekkor a Gy. Attila nagy erővel, puszta kézzel kinyomta a nő mindkét szemgolyóját, amitől a lány elvesztette az eszméletét. A férfi úgy gondolta, hogy az  áldozata meghalt, ezért felhagyott a bántalmazással. Gy. Attila már az előkészítő ülésen elismerte a bántalmazást, de azt végig tagadta, hogy ki akarta volna oltani az exe életét.

Az orvosszakértői vélemény, az áldozatot megtaláló tanú, illetve a vádlott vallomása alapján a bíróság nem állapította meg, hogy Gy. Attilát az ölési szándék vezérelte volna, emiatt felmentették őt a különös kegyetlenséggel elkövetett emberölés bűntett kísérletének vádja alól.A Blikk azt írta, hogy a férfit videóhíváson keresztül kapcsolták be a tárgyalóterembe a debreceni börtön parancsnoki épületéből, és az áldozat és a testvére is zokogásban tört ki, amikor meghallották az ítéletet.

Gabriella rohamot kapott a tárgyalóterem elhagyása után és a földre esett. Attól tartottak, hogy lenyeli a nyelvét, ezért mentőt hívtak hozzá. Az ítélet nem jogerős, a vádlott enyhítésért, védője elsősorban eltérő jogi minősítés megállapításáért, másodsorban enyhítésért fellebbezett. Az ügyész három nap gondolkodási időt tartott fenn a nyilatkozata megtételére.

Kapcsolódó
Sajnálja a hencidai férfi, hogy kinyomta a volt barátnője szemét, letartóztatták
Az emberölési kísérlettel gyanúsított Gy. Attilát a héten állították volna bíróság elé, mert fogva tartotta korábban a most puszta kézzel megvakított párját. Ezt mondta a vallomásában.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik