Belföld

Letöltendő börtönbüntetést kértek Herczeg Zoltánra

Fülöp Dániel 24.hu
Fülöp Dániel 24.hu

Letöltendő börtönbüntetést kért a Budapesti IV. és XV. Kerületi Ügyészség Herczeg Zoltánra kábítószer birtoklás miatt. Az ügy másik vádlottját drogkereskedelem miatt állítják bíróság elé, rá szintén letöltendő börtönbüntetést kért az ügyészség.

A Fővárosi Főügyészség tájékoztatása szerint a 61 éves budapesti férfi többször is marihuánát adott el a barátjának, azaz a divattervezőnek. 2022. október 21-én az eladó 91 gramm marihuánát adott el Herczegnek 350 ezer forintért. Az összesen átadott kábítószer mennyisége meghaladja a csekély mennyiség felső határát, azonban nem éri el a jelentős mennyiség alsó határát. A 61 éves férfi csekély mennyiségben maga is fogyasztott marihuánát és kokaint.

A celeb a barátján kívül más forrásból is szerzett be kábítószert, a marihuána mellett kokaint és DMT-t is, ami egy pszichedelikus drog. A férfi 2010-től kezdve évente néhány alkalommal, csekély mennyiségű marihuánával és csekély mennyiségű kokainnal kínálta meg egy barátját, amely kábítószereket közösen elfogyasztották, valamint 2022-ben egy másik személlyel közösen marihuánás cigarettát fogyasztott.

Kapcsolódó
Herczeg Zoltán a börtönről: Ha nem lépek a hatalom tyúkszemére, akkor velem ez a dolog nem történik meg
A divattervező nyomkövető eszközzel a bokáján adott interjút az RTL stábjának.

A terhelt az elfogását megelőzően röviddel szintén kannabiszt fogyasztott. A férfi által megszerzett kábítószer mennyisége meghaladja a csekély mennyiség felső határát, azonban nem éri el a jelentős mennyiség alsó határát. A rendőrök 2022 október 21-én csaptak le a két férfire. Az akcióban kábítószereket, valamint 800 ezer forintot foglaltak le a 61 éves férfitől.

ugyeszseg.hu

Értesüléseink szerint Herczeg elismerte, hogy kábítószert fogyasztott a barátaival, de azt tagadta, hogy árulta volna is a szert. Utóbbira jutottak végül a hatóságok is a nyomozás során.

Az ügyészség letöltendő börtönbüntetést, pénzbüntetést és vagyonelkobzást kért a drogkereskedelemmel vádolt 61 éves férfira, a kábítószer birtoklással gyanúsított celebre ugyancsak letöltendőt kértek. Herczeg bűncselekménye 1-5 évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő.

Az ügyészségi gyakorlat szerint három éves középmérték alatti büntetést kaphat Herczeg abban az esetben, ha az előkészítő ülésen beismeri a bűnösségét és lemond a tárgyalás jogáról is.

Kapcsolódó
A fogyasztást elismerte, a drogkereskedelmet tagadja H. Zoltán
A divattervező fellebbezett a letartóztatást elrendelő végzés ellen.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik