Élet-Stílus

Herczeg Zoltán a börtönről: Ha nem lépek a hatalom tyúkszemére, akkor velem ez a dolog nem történik meg

RTL Klub
RTL Klub
A divattervező nyomkövető eszközzel a bokáján adott interjút az RTL stábjának.

H. Zoltán divattervezőre és egy másik férfira tavaly októberben csaptak le a nyomozók, drogkereskedelem gyanúja miatt tartóztatták le őket. Fél év után idén áprilisban szabadultak a rácsok mögül, augusztus 20-ig nyomkövetős bűnügyi felügyeletbe, azaz háziőrizetbe kerültek.

Herczeg Zoltán ma a Fókuszban ismerte el, hogy róla szóltak a drogügyekkel kapcsolatos cikkek. A divattervező már a riport elején kijelentette, hogy nem kábítószerkereskedő és nem is bűnöző – azt pedig nem tartja véletlennek, hogy pont akkor jött az igazoltatás, amikor nála volt az a bizonyos csomag.

Egy ordenáré hülyeséget csináltam, amit nem szabad csinálni. Azt elmondhatom, amit a média is megírt, hogy füvet találtak nálam. Az ember, hogyha politikával akar foglalkozni, akkor ne füvezzen – egyébként se füvezzen

– mondta a műsorban.

A divattervező felidézte, hogy aznap civil ruhás rendőrök igazoltatták, már ekkor sejtette, hogy nem közúti ellenőrzés történik. 100 gramm fű volt nála, és bár nem tudja bizonyítani, szerinte nem volt véletlen, hogy pont akkor és pont őt kapták el.

Ügyvédje szerint Herczeg elismerte, amit kellett. Az alapos gyanú szerint ugyan nemcsak saját fogyasztásra vásárolt kábítószert, hanem másoknak is adott az anyagból, ám miután átkutatták az otthonát, a hatóságok nem találtak klasszikus értelemben vett kereskedelemre utaló tárgyakat: sem precíziós mérleget, sem nejlon tasakokat.

A divattervező a letartóztatását megelőző években hangos résztvevője volt a közéletnek, aktívan felszólalt több intézkedéssel szemben is. Szerinte nemcsak a saját bűne, hanem „egyéb elemek” is közrejátszottak abban, hogy október 21-én elkapták.

Szerintem csúnyán át lettem verve, mondjuk be lettem húzva a csőbe, el lettem árulva vagy fel lettem dobva, nem tudom, hogy fogalmazzak de van egy ilyen érzésem, hogy ha nem politizálok vagy nem lépek a hatalom tyúkszemére, akkor velem ez a dolog nem történik. Attól függetlenül füvezni bűncselekmény, hibáztam

– jelentette ki.

Mint mondta, a börtönben töltött hat hónapja alatt volt ideje gondolkodni. Úgy érzi, jót tett neki ez az időszak, önvizsgálatra és lelki töltekezésre használta fel a politikától, közélettől és fogyasztói társadalomtól távol töltött 180 napot.

Abban a kis 12 négyzetméteres zárkában is van lehetőséged emberként viselkedni, méltósággal viselkedni, egészségesnek maradni, és egyenes gerinccel, férfiként kijönni. Nekem a legelején nagyon fontos volt eldöntenem, hogy én ebbe nem dögölhetek bele. Hogy nekem ezt végig kell csinálnom. Nem tudom, mennyi idő, hónapok vagyok évek, nem tudom. De nincs más választásom, mert engem vár a családom és a szerelmem.

Herczeg hangsúlyozta, a letartóztatása után nem saját maga, sokkal inkább a szerettei miatt aggódott, főként az édesanyja miatt, akinek lehajtott fejjel kellett járnia, miután az ügy kitudódott.

Ami a börtönben töltött napjait illeti, napló -és versírással, rajzolással, tervezéssel igyekezett elterelni a figyelmét a nem túl rózsás helyzetről. Az elmúlt fél év a párkapcsolata számára is komoly próbatétel volt.

Ami velem történt, nemcsak az én emberi próbám volt, hanem a kapcsolatunk próbája is, és elég gyorsan elhatároztam bent, hogy ha a kapcsolatunk túléli ezt a megaláztatást, szégyent, ezt az ország előtti lebőgést, gyanúsítást, akkor ez a nő mindent bebizonyított nekem, és nincs kérdés, hogy kivel és hogyan szeretném leélni az életemet.

Úgy érzi, az elmúlt hónapok eseményei nem törték derékba a karrierjét, börtönkollekciót és új logót is tervezett. Azt reméli, hogy a bíróságot, az ügyészséget és a nyomozókat is meg tudja győzni arról, hogy nem egy bűnözővel állnak szemben, hanem „egy balekkel, aki hülyeséget csinált”.

A történtek margóján aképpen zárta gondolatait: nem gondolja, hogy kárt szenvedett, hiszen fejlődött, tapasztalt és sokkal több lett, mint fél évvel ezelőtt.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik