Közélet

Két gyanúsított van H. Zoltán divattervező letartóztatásának ügyében

Hétfő este a Magyar Hang alapján írtuk meg, hogy vasárnap letartóztatták H. Zoltán ismert divattervezőt, miután előző nap egy házkutatás során jelentős mennyiségű kábítószergyanús anyagot találtak a lakásán. Kedden a lap tovább érdeklődött az ügyben a rendőrségnél, amely a következőt válaszolta:

A Budapesti Rendőr-főkapitányság nyomozói 2022. október 21-én bűnügyi információk alapján fogtak el két férfit Budapest IV. és XIII. kerületében. Az egyiküknél összesen körülbelül 100 gramm növényi törmeléket – az elsődleges adatok szerint marihuánát- és 16 gramm kokaingyanús port, a másiknál összesen körülbelül 85 gramm növényi törmeléket, valamint 1 gramm port – elsődleges adatok szerint kokaint – találtak. Az anyagokat szakértők vizsgálják. A BRFK kábítószer-kereskedelem bűntett megalapozott gyanúja miatt folytat eljárást. A rendőrség mindkét gyanúsítottat őrizetbe vette, egyiküket a bíróság azóta letartóztatásba helyezte. Az eljárásnak jelenleg nincs több gyanúsítottja.

A Magyar Hang több, egymástól független forrásból úgy értesült, hogy a razzia egy kiterjedt nyomozás keretei között zajlott le, mivel felmerült, hogy H. kereskedett is a droggal. A lap azt is írta, hogy információik szerint az üggyel kapcsolatban a közéletben ismert nevek is felmerültek, köztük ellenzéki politikusok és egy újságíró is.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik