Belföld

Nem emel vádat az ügyészség Szalai Ádám ellen, aki jóvátételt fizetne a megvert áldozatának

Mohos Márton / 24.hu
Mohos Márton / 24.hu

Nem emel vádat az ügyészség Szalai Ádám ellen a 2022. decemberi verekedési ügyében – tudta meg a 24.hu. Értesüléseink szerint a volt válogatott futballista akár sérelemdíjat is hajlandó fizetni áldozatának azért, hogy jóvátegye a bűnét.

Rab Ferenc, a Fővárosi Főügyészség helyettes szóvivője megkeresésünkre azt mondta, a Budapesti V. és XIII. Kerületi Ügyészség hat hónapra felfüggesztette a büntetőeljárást, és közvetítői eljárásra utalta az ügyet. Ha a közvetítői eljárás eredményes, azaz a gyanúsított az áldozat által elfogadott módon és mértékben jóvá tette az általa okozott bűncselekményt, akkor megszüntetik a büntetőeljárást vele szemben.

A jóvátételről a felek a közvetítő előtt egyeznek majd meg. Erről, illetve a bűncselekményt egyébként beismerő gyanúsított által a tettére felhozott indokokról nem áll módunkban tájékoztatást adni

– magyarázta lapunknak az ügyész.

A focista 2022. december 29-én került konfliktusba egy társasággal. Egy 21 éves fiatal a Bazilikánál sétált a barátaival, amikor megkért valakit, hogy készítsen fotót róluk. Nem tudták, hogy ő Szalai Ádám testvére. A fiatal meglepődött, amikor visszautasították a kérését, és trágár hangnemben visszakérdezett: „Miért nem, te faszfej?!”

A hangoskodásra odament a labdarúgó, és a fiatalember elmondása szerint talppal mellkason rúgta, majd belerúgott akkor is, amikor már a földön feküdt.

Szalai a történtek után azt mondta, hogy az öccsével volt egy találkozón, amikor azt látta, hogy négy részeg fiatal körbeveszi a testvérét, és mivel azt hitte, hogy meg akarják verni a testvérét, egy rúgással eltávolította az üvöltöző fiatalt, azt azonban tagadta, hogy a földön fekvő férfiba bele is rúgott volna.

Szalait előbb garázdasággal és könnyű testi sértéssel gyanúsították meg, de a rendőrség tavaly júniusban súlyosította a minősítést súlyos testi sértés kísérletére. Szalai először jogos védelemre hivatkozott, ám később végül beismerte a bűnösségét.

Értesüléseink szerint azt mondta, hogy félreértette a helyzetet, megijedt, majd túlreagálta a történteket. Ha a következő fél évben Szalai Ádám mégsem tud megállapodni áldozatával a jóvátétel mértékéről, abban az esetben vádat emelhetnek ellene.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik