Belföld

Lezárták a nyomozást Szalai Ádám verekedési ügyében: a volt futballista elismerte, hogy túlreagálta a helyzetet

Mohos Márton / 24.hu
Mohos Márton / 24.hu

Lezárta a nyomozást a Budapesti Rendőr-főkapitányság Szalai Ádám 2022. decemberi verekedési ügyében – tudta meg a 24.hu. Értesüléseink szerint a korábban jogos védelemre hivatkozó volt válogatott futballista végül beismerte a bűnösségét, és azt mondta, megijedt, félreértette a helyzetet, és túlreagálta a történteket.

Rab Ferenc, a Fővárosi Főügyészség helyettes szóvivője megkeresésünkre elmondta, hogy a rendőrség befejezte a nyomozást, és előterjesztést tett az érdemi ügyészségi döntés meghozatalára. A döntés meghozatala folyamatban van.

A focista 2022. december 29-én került konfliktusba egy társasággal. Egy 21 éves fiatal a Bazilikánál sétált a barátaival, amikor megkért valakit, hogy készítsen fotót róluk. Nem tudták, hogy ő Szalai Ádám testvére. A fiatal meglepődött, amikor visszautasították a kérését, és trágár hangnemben visszakérdezett: „Miért nem, te faszfej?!” A hangoskodásra odament a labdarúgó, és a fiatalember elmondása szerint talppal mellkason rúgta, majd belerúgott akkor is, amikor már a földön feküdt.

Szalai a történtek után azt mondta, hogy az öccsével volt egy találkozón, amikor azt látta, hogy négy részeg fiatal körbeveszi a testvérét, és mivel azt hitte, hogy meg akarják verni az öccsét, egy rúgással eltávolította az üvöltöző fiatalt, azt azonban cáfolta, hogy a földön fekvő férfiba is belerúgott.

Szalait előbb garázdasággal és könnyű testi sértéssel gyanúsították meg, de a rendőrség 2023. júniusban súlyosított a minősítésen, és súlyos testi sértés kísérletével gyanúsította meg a volt focistát.

Úgy tudjuk, hogy Szalai a beismerést követően azt szeretné elérni a védőjével, hogy mediátor segítségével tudja rendezni a konfliktust az áldozatával, és az ügyészség vádemelés helyett közvetítői eljárásra utalja az ügyet.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik