Belföld

Bíróság elé állítják ma Portik fiát, aki kávéval öntötte le a bírót

ugyeszseg.hu
ugyeszseg.hu

Még ma bíróság elé állítja a Központi Nyomozó Főügyészség Portik Tamás fiát, aki beszólt Póta Péter bírónak, majd kávét öntött az arcába az apja január végi tárgyalása előtt.

Portik életfogytiglant, Gyárfás Tamás pedig hét év fegyházat kapott a Fenyő-gyilkosságban lévő szerepe miatt. Előbbit felbujtóként, utóbbit pedig bűnsegédként elkövetett emberölés bűntettében mondták ki bűnösnek.

A vádirat szerint Portik fia akadályozni akarta a tárgyalás megtartását, illetőleg azt is elhatározta, hogy olyan magatartást fog tanúsítani, amelytől esetlegesen az eljáró bíró kizárása várható.

A fiatal férfi már korábban is próbált sikertelenül kapcsolatba lépni a bíróval, és egy bírósági alkalmazottól arról érdeklődött a bíróság folyosóján, hogy honnan fog érkezni a tárgyalást vezető bíró.

Amikor a férfi a tárgyaló előtt meglátta a folyosón a tárgyalásra érkező bírót, elé lépett azzal, hogy beszélni kíván vele, de ezt a bíró határozottan visszautasította. Portik fia ekkor szidalmazni kezdte a bírót, és olyanokat mondott neki, hogy törvénysértően jár el az apjával szemben.

A bíró közölte a férfival, hogy ki fogja vezettetni a biztonsági őrökkel, ha nem fejezi be, majd kikerülte, és megpróbált bemenni a tárgyalóterembe. Portik fia  ekkor a bíró arcába öntötte a kezében lévő kávét.  Portik fia nem ismerte be a bűnösségét, és tagadta, hogy szándékosan öntötte volna a bíró arcába a kávét. Az ügyészség még ma bíróság elé állítja a letartóztatásban lévő férfit.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik