Belföld

Tagadja Portik Tamás fia, hogy direkt öntötte a bíró arcába a kávét – letartóztatását kérte az ügyészség

ugyeszseg.hu
ugyeszseg.hu

Tagadta a bűnösségét Portik Tamás fia, akit azt követően vettek őrizetbe, hogy kávét öntött a Póta Péter bíró arcába a keddi tárgyalás előtt – tudta meg a 24.hu. A Központ Nyomozó Főügyészség indítványozta Portik Tamás fiának a letartóztatását.

Kovács Katalin, a Központ Nyomozó Főügyészség szóvivője az üggyel kapcsolatos megkeresésünkre azt mondta, hogy a hivatalos személy elleni erőszak bűntettével gyanúsított nem ismerte be a bűnösségét, és tagadja, hogy szándékosan öntötte volna a bíró arcába a kávét.

A gyanúsítás szerint Portik fia elhatározta, hogy akadályozni fogja a tárgyalás megtartását, illetőleg olyan magatartást fog tanúsítani, amely miatt kizárhatják esetleg az apja ügyében eljáró bírót.

A fiatal férfi már korábban is próbált sikertelenül kapcsolatba lépni a bíróval, és arra is van adat, hogy a tárgyalás előtt egy bírósági alkalmazottól arról érdeklődött a bíróság folyosóján, hogy honnan fog érkezni a tárgyalást vezető bíró. Az eljárás adatai kizárják, hogy a bíró érdemi beszélgetést folytatott volna a férfival, és olyan sem történt, hogy a bíró támadt volna Portik fiára. 

Portik apja ellen a Fenyő-gyilkosság miatt folyik büntetőeljárás, és a fia ezt igyekszik hátráltatni. Az ügyészség szerint megalapozottan feltehető, hogy a vádlott fia is ennek érdekében, apja szándékának megfelelően, vele összehangban cselekedett, így fennáll annak a veszélye, hogy a gyanúsított szabadlábon hagyása esetén újabb, hasonló erőszakos cselekményt követne el.

Az ügyészség tegnap gyanúsítottként hallgatta ki Portik fiát, és ma indítványozta a letartóztatásának elrendelését. A férfi akár öt év börtönt is kaphat.

Kapcsolódó

Ajánlott videó

Olvasói sztorik