Belföld

Schadl György egy mondattal reagált Magyar Péter állításaira

Szajki Bálint / 24.hu
Szajki Bálint / 24.hu

Egy számomra ismeretlen személy ámokfutásával kapcsolatban nincs mondanivalóm

– mondta az rtl.hu megkeresésére Schadl György. A lap Magyar Péter szerdai négyórás ügyészségi kihallgatása miatt kereste meg a Magyar Bírósági Végrehajtói Kar korábbi elnökét. Magyar az ügyészeknek három állítást tett a Völner-Schadl-ügy kapcsán:

  • Schadl György Rogán Antal propagandaminiszter embere volt.
  • A kormánynak már fél évvel a nyomozás lezárulta előtt, és Schadl  György őrizetbe vétele előtt tudomása volt arról, hogy büntetőeljárás folyik. A megfigyelésekről is tudott a kormány, amely ezeket az információkat Völner Pál volt államtitkár tudomására hozta.
  • Rogán Antal és/vagy emberei az ügyészségen manipulálták az ügyészségi iratokat.

Magyar állításai kapcsán Schadl ügyvédje, Morvai Attila annyit tett hozzá az rtl.hu-nak, hogy az ügyben semmilyen bizonyíték manipulálására utaló jelet nem tapasztaltak.

Magyar Péter kihallgatása március 26-án folytatódik. Varga Judit korábbi férje azt ígérte, hangfelvételekkel fogja bizonyítani állításait.

Magyar Péter szerdai kihallgatására Kocsis Máté és a Kormányzati Tájékoztatási Központ is reagált, a Központi Nyomozó Főügyészség pedig képtelen állításnak nevezte, hogy a Völner-Schadl-ügyben bárki megsemmisített volna az ügyészségen lévő bizonyítékot

Ajánlott videó

Olvasói sztorik