Belföld

Pankotai Lili: Je suis Magyar

Szajki Bálint / 24.hu
Szajki Bálint / 24.hu

Magyar Péter a nap folyamán közölte a Facebook-oldalán, hogy szerda délelőtt 10 órakor a Fővárosi Nyomozó Ügyészségen lesz jelenése, ahol a VölnerSchadl ügyben fogják meghallgatni. Mint írta, mindent, amit tud az ügyben, elmond majd a hatóságoknak és a nyilvánosságot is tájékoztatni fogja, „ami után a kormány nem tehet mást, minthogy lemond”. Ugyanitt üzente meg Rogán Antalnak, hogy izzítsa a magángépet és keressen egy olyan országot, ahonnan nincs kiadatás Magyarországra.

Bár Magyar nem írt arról, hogy várakozásai szerint veszéllyel fenyegetne a szerdai akció, a diáktüntetések egyik arca, Pankotai Lili kedden üzent a Diákhitel Központ egykori vezérigazgatójának, és a támogatásáról biztosította.

Je suis Magyar! A szó szoros és átvitt értelmében is. Péter ott leszünk holnap 10.00-kor a Belgrád rkp. 5.-ben az Ügyészségnél, hátha nem akarnak majd kiengedni. De addig leszünk ott amíg ki nem engednek. Ne féljetek!

– írta bejegyzésében Pankotai.

Magyar a hét elején egy másik posztjában (amiben elárulta, hogy az általa korábban emlegetett Tóni, Ádám és Barbara valójában Rogán Antal, Nagy Ádám és Rogán Barbara) arról írt, hogy Schadl György, a Végrehajtói Kamara korrupt vezetője, elsőrendű vádlott, Rogán Antal embere volt. A Schadl-ügyben többször is felbukkant Tóni, Barbara és Ádám neve a lehallgatási jegyzőkönyvekben, Schadl György, a Magyar Bírósági Végrehajtói Kar korábbi elnöke például állítólag azért találkozott velük, hogy egy nagy, 35 évre, de legalább 10–20 évre szóló üzletről egyeztessen. A vádiratból azonban mindhárman kimaradtak.

Frissítünk: Magyar Péter inkább egyedül harcol

A kommentmezőben jelentkezett Magyar Péter Pankotai posztja alatt. Megköszönte a támogatást, egyúttal viszont úgy fogalmazott, ezt a harcot most egyedül vívná meg. „Nem tartanám szerencsésnek, ha más közszereplővel összemosnák az eseményt. Gondolom, nem kell magyaráznom, miért. Köszönöm a megértést” – érvelt Magyar, akinek a döntését Pankotai is tiszteletben tartja.

Kapcsolódó
Hiába a súlyos nyomozati állítások, Rogán Antal kabinetfőnökéről szó sem esik a Schadl-ügy vádiratában
Bár a nyomozati iratok szerint Schadl György egyetemi vizsgákat intézhetett Nagy Ádámnak, ez hiányzik a vádiratból, ahogy az is, hogy a végrehajtók elnöke kék villogóval járt a buszsávban, és ki akart rúgatni egy bírót.
Kapcsolódó
Rogán Antal kabinetfőnökéhez vezet Schadl György bizalmasának naplója
A végrehajtói kar elnökének a Karmelita kolostorba és a Rogán Antal vezette minisztériumba is bejárása volt, míg bizalmasa Nagy Ádámnak, Rogán kabinetfőnökének vitt el egy autót a nyomozati anyagok szerint. A vádiratba ez már nem került be.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik