Élet-Stílus

Teljesen kisemmizték az internetes csalók, bankrablónak állt a 74 éves nagymama

A büntetlen előéletű ohiói asszony azért vágott bele a fegyveres rablásba, mert ki akarta fizetni a tartozásait. Azonban csak 500 dollárt sikerült zsákmányolnia, és nem sokkal később le is tartóztatták.

Letartóztatták azt a nagymamát, aki még a múlt héten pisztollyal felfegyverkezve kirabolt egy bankot Ohióban – számolt be a Daily Star.

A rendőrség tájékoztatása szerint büntetlen előéletű 74 éves asszony, Ann Mayers végső elkeseredésében tervelte ki, hogy kirabol egy bankot az amerikai állam egyik, Fairfield Township nevű kisvárosában, miután egy online átverés áldozataként elvesztette az összes megtakarítását.

Úgy, hogy közben összesen 70 ezer dollár – azaz közel 26 millió forint – tartozást is felhalmozott a nővére és egy barátnője irányába.

Azonban az április 19-i bankrablás alkalmával csupán 500 dollárt (184 ezer forintot) sikerült zsákmányolnia, és a helyi rendőrök nem sokkal később el is kapták. Ő pedig a letartóztatásakor mindent azonnal beismert.

„Azt tettem, amiért itt vannak” – mondta az idős asszony az otthonát felkereső rendőröknek a letartóztatásakor készül testkamerás felvételek szerint, majd később részletesen is kifejtette, hogy a bankrablásra utalt.

Az asszony előállítása után a Fairfield Township-i rendőrség egyik őrmestere azt nyilatkozta, hogy Mayers azután döntött a bankrablás mellett, hogy nem sokkal korábban olyan internetes csalók áldozatává vált, akik az amerikai vámhatóság nevében követeltek pénzt tőle.  Brandon McCroskey szerint egyébként a bűncselekmény elkövetése előtti héten Mayers állítólag a családtagjainak is beszélt arról, hogy ki akar rabolni egy bankot – bár ők nem vették komolyan, amit mond.

Ebből a szempontból egyesek talán »áldozatnak« tekintik őt. De sajnos úgy döntött, hogy a saját helyzete orvoslására lőfegyverrel kirabol egy bankot, amivel több más embert is áldozattá tett

– mondta McCroskey. Egyúttal azt is elárulta, hogy a rablás előtt Mayers kicserélte az autója rendszámtábláját, és a jármű azonosításában segítséget nyújtó matricát is leszedte a kocsiról – amiből arra következtetnek, hogy az idős asszony nem hirtelen felindulásból, hanem egy előre kidolgozott terv alapján hajtotta végre a bűncselekményt.

Ann Mayers jelenleg őrizetben van a Butler megyei börtönben, ahonnan 100 ezer dollár (37 millió forint) óvadék kifizetése ellenében távozhatna, és az első bírósági meghallgatását várja. Ha elítélik, akkor akár 15 éves börtönbüntetést is kaphat.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik