Belföld

Vidéki prókátor: K. Endre nem volt méltó kegyelemre

A kegyelmi ügyet kirobbantó ügyvéd reagált a férfi újabb akciójára.

K. Endre továbbra sem hagyja békén a főnöke által szexuálisan abuzált, lelkileg-idegileg meggyötört és a főnöke, valamint a »mundér becsülete« érdekében általa elárult fiatalokat.

Ezt írta a Novák Katalin kegyelmi döntését leleplező ügyvéd Vidéki prókátor nevű Facebook-oldalán azt követően, hogy megjelent az RTL rejtett kamerás felvétele arról, hogy a bicskei gyermekotthon volt igazgatóhelyettese arra próbálta rávenni a gyermekotthon volt  lakóját, hamisítsa meg korábbi vallomását.

Az ügyvéd szerint ezek után kimondható, hogy K. Endre esetében nem volt eredményes a büntetés, kegyelemre pedig nem volt méltó. Hozzátette, ügyvédként csak bízni tud abban, hogy

azt, amit most tett, nem ügyvédi tanácsra tette…

A Házon kívül stábja által rögzített találkozón K. Endre viszont éppen az ügyvédjére hivatkozott.

Miután a férfi hamis vallomásra akarta rávenni az egyik molesztált áldozatot, Ungár Péter szintén arra jutott, hogy esetében a részben letöltött büntetés nem járt bűnbánattal. Az LMP társelnöke a társadalom és főleg az áldozatok szempontjából súlyos problémának nevezte, hogy K. Endre szabadlábon van. Közölte: feljelentést tesz az ügyben. Az LMP politikusa Polt Péter legfőbb ügyészhez fordult. Azt írta, nem világos pontosan, K. Endre mire kívánta volna felhasználni a hamis nyilatkozatokat, ennek tisztázása a nyomozóhatóság feladata, ezért arra várt választ, mit lépnek K. Endre újabb napvilágra került ügyében.

A DK szintén feljelentést tesz, követeli K. Endre azonnali letartóztatását. Kálmán Olga frakciószóvivő közölte: pártja szerint egy percig sem maradhat tovább szabadon az, aki az elnöki kegyelem után ott folytatta az áldozatok megfélemlítését, ahol letartóztatása előtt abbahagyta. A BRFK hétfőn közölte: egy magánszemély már feljelentést tett. A feljelentés tartalmát és a riportban elhangzottakat is vizsgálja a rendőrség.

A Republikon Intézet közben azt mérte, hogy a Fidesz 325 ezer szavazót bukott a kegyelmi botány kirobbanása óta. A Publicus felmérése szerint még a kormánypárti hívek 62 százalékát is felháborította, hogy elnöki kegyelmet kaphatott K. Endre.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik