Belföld

Már a rendőrség is vizsgálja azt a videót, amelyen K. Endre hamis vallomásra akarja rábírni az egyik áldozatot

RTL
RTL

Egy magánszemélytől érkezett feljelentés a Budapesti Rendőr-főkapitányságra (BRFK) az RTL Házon kívül című műsorában leadott riportja miatt, amiben a kegyelmi botrány érintettje, K. Endre, a bicskei gyerekotthon pedofil-segítő volt igazgatóhelyettese az otthon egyik volt áldozatát arra próbálja rábírni, hogy változtassa meg a vallomását. – A feljelentés tartalmát és a riportban elhangzottakat is vizsgálja a rendőrség – közölte a BRFK a Telex kérdésére.

Mint megírtuk, K. Endre találkozót kezdeményezett a gyermekotthon volt lakójával, pénzt és cigit adott neki és a hajléktalanszállón lakó édesanyjának. Cserébe az egykori áldozat videóra mondta azt, amit K. Endre mondott neki, olyan mondatokat, amelyek a volt igazgató ártatlanságát igazolnák.

A második találkozón a Házon Kívül stábja kamerával titokban rögzítette a találkozót. Ekkor a fiú elmondta, nem akar ebben részt venni, ezért arra is megkérte a volt igazgatóhelyettest, hogy törölje a felvételeket. Ezt K. Endre végül megtette, de jelezte, hogy a felvételeket már korábban továbbküldte az ügyvédjének.

K. Endrét kényszerítés miatt 3 év négy hónap börtönre ítélték jogerősen, mivel hatalmával visszaélve vallomása visszavonására próbálta kényszeríteni az egyik áldozatot 2016-ban, hogy ne derülhessenek ki az igazgató, V. János pedofil-bűncselekményei. K. Endrét végül Novák Katalin köztársasági elnök részesítette kegyelemben tavaly áprilisban. Ez okozta végül Novák vesztét: amikor februárban kiderült, hogy kegyelmet adott egy pedofil-segítőnek, nyolc nappal később lemondani kényszerült a kegyelmi kérvényt ellenjegyző akkori igazságügyi miniszterrel, Varga Judittal.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik