Belföld

K. Endre titokban találkozott az egyik bicskei áldozattal, akiből ismét hamis vallomást akart kicsikarni

RTL
RTL

Szép jó napot Endre bá’

– köszöntötte a bicskei pedofilbotrány egyik áldozata a napokban az intézmény egykori igazgatóhelyettesét, a kényszerítés miatt elítélt K. Endrét, akinek elnöki kegyelme akkora botrányt okozott, hogy abba az államfő, Novák Katalin is belebeukott.

A két férfi egy parkban találkozott Budapesten, ez már a második alkalom volt rövid idő alatt. Először két hete kereste fel K. Endre a gyermekotthon egykori lakóját, hatezer forintot és egy doboz cigit adott neki és hajléktalanszállón lakó édesanyjának, és be is vásárolt nekik. Ezért cserébe (a fiú állítása szerint tudatmódosító szerek hatása alatt) az egykori áldozat videóra mondta azt, amit K. Endre mondott neki, olyan mondatokat, amelyek a volt igazgató ártatlanságát igazolnák.

K. Endre elmondta, hogy mit kéne mondanom. Én fogtam a kezembe a telefont, és úgy mondtam el. Azért, hogy neki az ártatlansága fennmaradjon, és hogy ne kerüljön bajba,

mondta.

A Házon kívül stábja rejtett kamerával rögzítette a második találkozót. Ekkor a fiú elmondta, nem akar ebben részt venni, ezért arra is megkérte a volt igazgatóhelyettest, hogy törölje a felvételeket. Ezt K. Endre végül megtette, de jelezte, hogy a felvételeket már korábban továbbküldte az ügyvédjének.

A találkozó végén aztán K. Endre megismételte, hogy meghurcolás áldozata lett, nem követett el semmit, majd arról kezdett beszélni, hogy ügyvédje szerint finomítani kellene még a korábban készített videók tartalmain.

Azt mondta, hogy hangsúlyozottabban lehetne esetleg mondani, hogy nem történt semmi olyan, hogy nem írattam én alá veled semmit, nem tettem eléd papírt, amit alá kellett volna írni

– pedzegette, hogy esetleg az áldozat megmásíthatná a vallomását, ő azonban nemet mondott erre.

Hogy K. Endre pontosan mikor és hogyan használná fel a videófelvételeket, az nem derült ki, mint mondta, egyelőre nem olyan a politikai helyzet, hogy ezt megtehesse.

Apuci

Az áldozat az RTL stábjának elmesélte, súlyosan drogfüggő édesanyja és alkoholista édesapja mellől került a bicskei gyermekotthonba ötévesen, tizenhárom volt, amikor az igazgató, V. János először molesztálta. A fiú elmondása szerint az igazgató behívta magához, az asztal tele volt nassolnivalóval, de ő egy csokit is kapott a fiókból. Az igazgató közelebb húzta magához, simogatni kezdte, majd azt suttogta neki, hogy „itt vagyok neked”. V. János becézgette is az áldozatot, magára pedig úgy hivatkozott, hogy „apuci”. Ezután rendszeressé váltak a molesztálások.

„Sírtam többször, nem beszéltem erről senkinek” – mondta a fiatal, aki korábban a felcsúti Puskás Akadémia növendéke is volt, de az őt ért traumák miatt a futballkarrierje is megfeneklett. Ezen a ponton jegyezte meg, hogy K. Endre rendszeresen hordta őt edzésre Felcsútra.

A fiú végül segítséget kért: elmondta a gyámjának, hogy mit művel vele az igazgató, mire az azonnal elvitte őt az intézményből, és még aznap feljelentést tett. A fiú terhelő vallomást tett az igazgatóra, ezzel egy időben viszont vissza akart menni Bicskére. Mint mondta, a bicskei kastély volt az otthona, félt, hogy nem mehet többé haza. Végül visszatért a gyermekotthonba, ahol V. János megzsarolta: vagy megmásítja a vallomását, vagy nincs visszaút számára.

Az áldozat szerint V. János berendelte K. Endrét az irodájába, vele intéztette el a dolgokat, a vallomás megmásítását (ezért is ítélték el K. Endrét), ő pedig addig elment templomba.

Ezt követően az intézményből azt is kezdeményezték, hogy leváltsák a fiú gyámját, aki feljelentést tett.

A riportban felidézték azt is, hogy a vizsgálat idején V. János továbbra is bent lakott a gyermekotthonban. Erről tudott Balog Zoltán akkori emberierőforrás-miniszter is, aki azt bizonygatta az RTL stábjának akkoriban, hogy az igazgató nem befolyásolhatja a vizsgálat eredményét. Valójában viszont éppen akkoriban próbálták a helyettesével, K. Endrével rávenni az áldozatot vallomása visszavonására – ezért a szexuális visszaélés miatt elítélt V. Jánost, valamint K. Endrét is elmarasztalták kényszerítés miatt. Utóbbi azonban tavaly, a pápalátogatás alkalmából kegyelmet kapott a köztársasági elnöktől, aminek érdekében Balog is közben járt Novák Katalinnál.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik