Belföld

Nőnapon döntenek a lúgos orvos szabadulásáról

Fülöp Dániel/24.hu
Fülöp Dániel/24.hu

Március 8-án tartják a lúgos orvos néven elhíresült Bene Krisztián kedvezménytárgyalását a Fővárosi Törvényszéken – tudta meg a Telex. 

Renner Erikát 2013. március 12-én támadta meg otthonában a korábbi párja, Bene Krisztián, a Budai Irgalmasrendi Kórház volt igazgatója. Megkötözte a nőt, elkábította, majd maró lúgot locsolt a nemi szervére és annak környékére. Benét hosszas kálvária után 2018-ban jogerősen 11 év börtönbüntetésre ítélték, továbbá örökre eltiltották a hivatásától. Bene Krisztián az ítélet alapján a jó magaviseletért a legkorábban hét és fél év után szabadulhat, amelyből lejön az előzetesben letöltött 19 hónapja. Azaz legkorábban 2024. március 28-án szabadulhat.

Az orvosnak 25 milliós kártérítést is kellett fizetnie a nőnek.

A Telex cikkében arról is írnak, hogy a nőnek saját ügyében személyesen kellett érdeklődnie, mikor kerülhet szabadlábra bántalmazója. Megkeresésére a Büntetés-végrehajtás Országos Parancsnoksága részéről csak a sajtón keresztül kapott választ, melyben a BVOP – egyébként a vonatkozó törvényi előírásnak megfelelően – annyit közölt, hogy négy héttel az elítélt szabadulása előtt értesíteni fogják, azaz egy áldozatnak ennyi ideje van felkészülni.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik