Belföld

A veszélyek korára hivatkozva Orbán hattagú tanácsadó testületet szervez maga köré

MTI
MTI

Stratégiai tanácsadó testületet hoz létre Orbán Viktor. A Kormányzati Tájékoztatási Központ közleménye szerint a testület elnöke Orbán Balázs, a miniszterelnök politikai igazgatója lesz, a testület működésével összefüggő feladatok ellátásáról a Miniszterelnöki Kabinetiroda szervezeti keretei között működő titkárság gondoskodik majd, amelyet a miniszterelnök politikai igazgatója irányít.

A testület többi tagját a miniszterelnök kérte fel hétfőn.

A tanácsadó szervezet 2024. március 14-i dátummal, az alábbi tagokkal kezdi meg működését:

  • Bakondi György,
  • Kovács Árpád,
  • Maróth Miklós,
  • Papp Károly,
  • Stumpf István.

A közlemény szerint

a veszélyek korában Magyarország békéjének és biztonságának erősítése, valamint a magyar emberek életfeltételeinek javítása a kormány legfontosabb célkitűzése. Ennek a munkának a támogatásáért született döntés a kormány mellett állandó jelleggel működő stratégiai tanácsadó testület megalakításáról.

Azt írták: a testület célja, hogy elemzésekkel és tanácsokkal segítse a kormány és a miniszterelnök munkáját a kormányzás egyes területeinek stratégiai szempontból történő áttekintésével, különös tekintettel a kormányzati működés szuverenitási, társadalmi, gazdasági, biztonsági, kulturális és egyéb kockázatokkal szembeni ellenálló képességére.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik