Belföld

Kifejtette az Országos Mentőszolgálat, hogy miért nem vállalják az ellenzéki tüntetés biztosítását

MTI/Balogh Zoltán
MTI/Balogh Zoltán

Kapacitáshiányra hivatkozva nem vállalta az Országos Mentőszolgálat az ellenzéki pártok február 25-i tüntetésének biztosítását, amely az orbáni pedofilhálózat ellen és a közvetlen köztársaságielnök-választás mellett szerveződött, írta keddi közleményében a Demokratikus Koalíció.

A párt szerint „soha nem fordult még elő, hogy az Orbán-kormány a mentőszolgálatot arra utasította volna, hogy a demokratikus jogukkal élő tüntetők egészségügyi ellátását megvonja, megsértve ezzel az ellenzéki demonstrálók gyülekezési jogát.”

A hvg.hu megkereste az Országos Mentőszolgálatot, hogy mi áll a döntés hátterében. Azt írták,

a konkrét esetben a DK képviselőjének árajánlatkérése 2024. február 14-én érkezett be az Országos Mentőszolgálathoz, miközben egy nagy mentőkapacitást igénylő budapesti sportrendezvény és egy belvárosi tömegrendezvény egészségügyi biztosítását intézményünktől már korábban (2024. február 12-én, illetve 2024. január 29-én) megrendelték, vagyis az OMSZ területi szabad kapacitásait a DK árajánlatkérése előtt beérkezett megrendelések már lekötötték.

Hozzátették, hogy nem ők az egyedüli egészségügyi szolgáltatók, akiktől ilyen típusú egészségügyi ellátást lehet rendelni. Emellett cáfolják, hogy döntésük hátterében politikai okok állnak.

„Tisztelettel kérjük a Demokratikus Koalíció és valamennyi politikai párt képviselőit, hogy az életmentés ügyét ne használják fel napi pártpolitikai céljaik alátámasztására” – írták a lap megkeresésére.

Kapcsolódó
„Átmegyünk elnöki rendszerbe, és Orbán Viktort soha nem lehet leváltani”
A Momentum szerda esti tüntetésén a kegyelmi botrányról és a közvetlen államfőválasztásról kérdeztük a résztvevőket.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik