Belföld

Aláírásgyűjtést indít a DK Novák Katalin lemondását követelve

Adrián Zoltán / 24.hu
Adrián Zoltán / 24.hu

„Aláírásgyűjtést indítottunk, mert a pedofilsimogató Novák Katalin köztársasági elnök lemondását követeljük” – közölte kedden a Demokratikus Koalíció.

Kálmán Olga, a párt frakciószóvivője közleményében azt írta, az online petíció szerint Novák Katalin méltatlanná vált az államfői tisztség betöltésére, miután elnöki kegyelmet adott egy elítélt bűnözőnek, aki pedofil bűncselekmények eltussolásában segédkezett.

A Demokratikus Koalíció szerint Novák Katalin szégyent hozott a köztársasági elnöki tisztségre, ezzel pedig méltatlanná vált annak betöltésére. Magyarország köztársasági elnöke nem élhet vissza erkölcstelen módon az államfői hatalmával, hogy felmentsen a börtönbüntetés alól az Orbán-családdal és a Fidesszel kiváló kapcsolatokat ápoló, pedofilsegítő bűnözőt

– írta.

Kálmán Olga szerint „nem engedhetjük meg, hogy Novák Katalin még több pedofilt engedjen szabadon, veszélyeztetve gyerekeinket és unokáinkat! Nem lehet egy pedofilsimogató Magyarország legfőbb közjogi méltósága, nem képviselheti a magyarokat államfőként sem itthon, sem külföldön! Aki pedofiloknak vagy őket segítőknek ad kegyelmet, azt egy európai nemzetnek ki kell vetnie magából!”

Kapcsolódó
Méltatlansági eljárás, tüntetés – egyre szélesebb a felháborodás Novák Katalin kegyelmi döntése miatt
A kormánypárt szavazói és a bizonytalanok körében is sokan lehetnek, akik nem fogadják el a döntést, ami miatt felháborodtak a szociális munkások.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik