Belföld

Letartóztatták Portik Tamás fiát, aki kávét öntött a bíró arcába

ugyeszseg.hu
ugyeszseg.hu

Letartóztatta a bíróság Portik Tamás fiát, aki kávét öntött a Póta Péter bíró arcába a Fenyő -gyilkosság keddi tárgyalás előtt.

Szabó József, a Fővárosi Törvényszék szóvivője az üggyel kapcsolatos megkeresésünkre azt mondta, hogy a bíróság szökés, elrejtőzés, és bűnismétlés veszélye miatt rendelte el a gyanúsított egy hónapos letartóztatását.

A gyanúsítás szerint Portik fia elhatározta, hogy akadályozni fogja a tárgyalás megtartását, illetőleg olyan magatartást fog tanúsítani, amely miatt kizárhatják esetleg az apja ügyében eljáró bírót.

ugyeszseg.hu

A fiatal férfi már korábban is próbált sikertelenül kapcsolatba lépni a bíróval, és arra is van adat, hogy a tárgyalás előtt egy bírósági alkalmazottól arról érdeklődött a bíróság folyosóján, hogy honnan fog érkezni a tárgyalást vezető bíró. Az eljárás adatai kizárják, hogy a bíró érdemi beszélgetést folytatott volna a férfival, és olyan sem történt, hogy a bíró támadt volna Portik fiára. 

ugyeszseg.hu

Portik apja ellen a Fenyő-gyilkosság miatt folyik büntetőeljárás, és az ügyészség szerint a fia ezt igyekezett hátráltatni. A  hivatalos személy elleni erőszak bűntettével gyanúsított nem ismerte be a bűnösségét, és tagadja, hogy szándékosan öntötte volna a bíró arcába a kávét. Az ügyben eljáró nyomozási bíró egyetértett az Központi Nyomozó Főgyészség indítványával, és letartóztatta a férfit.

Frissítünk!

A Fővárosi Törvényszék későbbi közleményében azt írta, hogy a férfi büntetlen előéletű és korábban lemondott a magyar állampolgárságáról, s a családja és a munkája is Svájchoz köti.

Nincs bejelentett lakcíme Magyarországon, és az apja ellen indult eljárások miatt elfogultnak tart valamennyi eljárást, és ő maga mondta azt, hogy az őrizetbe vétele napján el akarta hagyni az országot.

Miután a büntetőeljárással és az abban elfoglalt helyzetével elégedetlen, azt tisztességtelennek tartja, ezért alappal lehet arra következtetni, hogy megpróbál kibújni a felelősségre vonás alól, ezért szükséges vele szemben a legszigorúbb kényszerintézkedés.  A gyanúsított és védője fellebbezett a végzés ellen, így az nem végleges.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik