Belföld

Már vágják a fákat a Déli Körvasút építése miatt – fotók

Adrián Zoltán / 24.hu
Adrián Zoltán / 24.hu
Megkezdték a gyérítésre szoruló, zömében gyomfákból álló növényzet kivágását.

Január 15-én elkezdődött a Déli Körvasút fejlesztésének következő üteme, amely a vasúti pálya átépítését – kettőről három, esetenként négyvágányosra bővítését – célozza – jelentette be akkori közleményében az Építési és Közlekedési Minisztérium (ÉKM).

Az érintett területen a fákat – ahogy azt helyszíni fotóink is bizonyítják – már elkezdték kivágni.

Adrián Zoltán / 24.hu

A beruházás, amely tavaly november 24-én immár harmadik alkalommal is megkapta a környezetvédelmi engedélyt, nagy ellenállásba ütközik, többek között azért, mert a Kelenföld és Törökbálint között, 2025-2027 között megvalósuló projekt során a lakóházak közvetlen közelében is elhaladó vágányok számát kettőről négyre növelnék.  A kapacitásbővítési tervek ellen a civilek és az újbudai önkormányzat is több alkalommal tiltakozott.

Adrián Zoltán / 24.hu

A projektet nemzetgazdasági szempontból kiemelt jelentőségűvé nyilvánították tavaly októberben.

A Déli Körvasút beruházás részeként Ferencváros és Kelenföld állomások között megújul a vasúti pálya, új Duna-híd létesült, illetve Nádorkert, Közvágóhíd és Népliget elnevezéssel három új megálló is épül.

Adrián Zoltán / 24.hu

Az ÉKM január 15-ei közleménye szerint a kezdődő munkálatok részeként először zárt mobilkerítés épül, majd a MÁV Zrt. területén található – vasútbiztonsági szempontból egyébként is gyérítésre szoruló, zömében gyomfákból álló – növényzet kivágását kezdik meg.

Adrián Zoltán / 24.hu

A zárt mobilkerítés építése előreláthatólag február 7-ig tart, ezzel párhuzamosan zajlik majd – még kizárólag MÁV területen – a bozót- és cserjeírtás, illetve a gyomfák kivágása.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik