Belföld

Felfüggesztettet kapott a négyéves kislányt tűzforró kisbuszban felejtő sofőr

Két év felfüggesztett fogházra ítélte a Tiszafüredi Járásbíróság azt a T. Istvánt, aki bő másfél évvel ezelőtt tűzforró kisbuszban felejtett egy négyéves kislányt Tomajmonostorán.  Az 50 fokos utastérben Inez hőgutát kapott, eszméletlen állapotban találtak rá hét órával később. Pár nappal később pedig a kórházban meghalt. 

A vádirat szerint az 57 éves kunhegyesi buszsofőr június 7-én, 7 óra 30 perckor Tiszaderzsen vette fel a négy éves kislányt az autóbuszra azért, hogy a tomajmonostorai óvodába vigye. A Tomajmonostorán lévő általános iskolánál leszálltak a buszról az ott tanuló gyermekek.

A sofőr ezután nem állt meg az óvoda előtt, hanem az autóbuszon akkor már egyedüli utasként lévő kislánnyal egy közterületen lévő, fedetlen parkolóba hajtott. A sofőr nyolc óra tájban csukott ajtókkal és ablakokkal, lezáratlan állapotban elhagyta az autóbuszt anélkül, hogy kellő alapossággal átvizsgálta volna az utasteret, így nem vette észre, hogy a négy éves kislány még mindig a buszon tartózkodik.

Az autóbuszban a levegő hőmérséklete a nap folyamán felforrósodott, és a levegőtlenné vált, és a kislány elvesztette az eszméletét. Amikor 14 óra 45 perc körül rátaláltak a vezető ülés mögötti második üléssoron fekvő gyermekre, az autóbuszban már több mint 50 °C volt.

Az autóbuszban eltöltött idő alatt a gyermeknél a szélsőséges meleg miatt hőguta, és többszervi elégtelenség alakult ki, melyek következtében három nap múlva meghalt. A Blikk beszámolója szerint a buszvezetőn kívül a kislányokat elvesztő szülők is ott voltak a mai tárgyaláson. És a vádlott felmentését kérte az utolsó szó jogán.

Azért nem zártam be a busz ajtaját, mert nekem azt mondták, hogy a kulcsot hagyjam benne, hiszen a sofőrje, Imre majd az uzsonnát azzal viszi tovább.

– mondta a buszvezető, majd kérte a felmentését.

A Tiszafüredi Járásbíróság végül két év fogházbüntetésre ítélte a férfit, de a büntetésének végrehajtását öt évre felfüggesztette, és öt évre eltiltotta a buszvezetéstől.. Az ügyész súlyosbításért, a vádlott és ügyvédje pedig felmentésért, illetve enyhítésért fellebbezett.

Kapcsolódó
Állítja a 4 éves kislányt tűzforró buszon hagyó sofőr, nem kapott pontos utaslistát, 1 év 10 hónapot kértek rá
Több mint ötven fok volt a buszon, amikor délután rátaláltak az ájult kislányra a második sorban. A hőgutát kapó ovis három nap múlva meghalt. Azt állítja a buszsofőr, hogy minden tőle telhetőt megtett.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik